VJERA I DUHOVNOST

Poruka nadbiskupa: “Ovaj predloženi zakon nije ništa drugo nego žrtvovanje djece”

Poruka nadbiskupa: “Ovaj predloženi zakon nije ništa drugo nego žrtvovanje djece” Nadbiskup San Francisca upozorio je da prijedlog zakona o abortusu o kojem će se u petak glasati u Američkom Kongresu predstavlja “žrtvovanje djece”. Pozvao je katolike na molitvu i post za poraz zakona.

“Ovaj predloženi zakon nije ništa drugo nego žrtvovanje djece”, rekao je nadbiskup Salvatore Cordileone.

Zakon koji je predstavila zastupnica Judy Chu iz Kalifornije osim što priznaje “pravo” žena na abortus, i “pravo” liječnika, medicinskih sestara primalja, medicinskih sestara i pomoćnika liječnika na pobačaj, ukida sva moguća ograničenja pobačaja, poput zakona koji zahtijevaju ultrazvuk prije abortusa ili razdoblja čekanja prije pobačaja. Prijedlog zakona omogućio bi i kasne pobačaje bez “smislenih” ograničenja. Što znači da dijete možete abortirati kroz svih 9 mjeseci trudnoće.

“Svaka razumna osoba s osnovnim osjećajem za moral i naslućenom pristojnosti ne može, a da ne zadrhti od užasa nad takvim gnjusnim zlom koje je zakonski kodificirano”, rekao je nadbiskup Cordileone koji je još dodao da je riječ o “najradikalnijem prijedlogu zakona o pobačajima svih vremena”.

“Ovaj ekstremni zakon s varljivim nazivom (Zdravlje žena), nametnuo bi abortus cijeloj zemlji u bilo kojoj fazi trudnoće putem saveznog statuta”, napisao je nadbiskup Joseph Naumann, predsjednik Odbora za život, dodajući da će ovaj zakon “prisiliti sve Amerikance da svojim poreznim dolarima podrže pobačaje ovdje i u inozemstvu, a vjerojatno će natjerati i zdravstvene radnike i stručnjake da izvode, pomognu pri abortusu protiv svojih duboko uvriježenih uvjerenja” , kao i da će natjerati poslodavce i osiguravatelje da pokriju ili plate pobačaj. ”

Nadbiskup Cordileone rekao je u utorak da prijedlog zakona “pokazuje do kojih će radikalnih krajnosti ići zagovornici” prava izbora “u našoj zemlji kako bi zaštitili ono što im je najsvetije: pravo ubijanja nedužnih ljudska bića u maternici.”

Izrazio je podršku upozorenju nadbiskupa Naumanna na prijedlog zakona i založio se za to da članovi Kongresa umjesto toga usvoje zakone koji podržavaju i majke i djecu. Nadbiskup Cordileone nazvao je “posebno sramotnim što neki samozvani katolik biva upleten u takvo zlo, a kamoli zagovara to”.

Predsjedateljica Predstavničkog doma Nancy Pelosi, katolkinja je koja živi u nadbiskupiji u San Franciscu. Ona je najavila glasanje Kongresa o prijedlogu ovog zakona ranije ovog mjeseca nakon što je stupio na snagu zakon u Teksasu koji ograničava većinu pobačaja nakon otkrivanja otkucaja srca bebe. Obećala je “zakonsku zaštitu reproduktivnog zdravlja svih žena diljem Amerike”.

Nadbiskup Cordileone ukazao je na nedavne izjave pape Franje koje su nazvale abortus “ubojstvom”, na konferenciji za novinare o papinskom letu. „Ovo je načelo tako jasno, a onima koji ne razumiju postavila bih dva pitanja: je li ispravno ubiti ljudski život kako bi se riješio problem? Znanstveno, to je ljudski život. Drugo pitanje: je li ispravno unajmiti ubojicu da riješi problem? ‘”, rekao je papa Franjo.

Nadbiskup Cordileone rekao je u utorak da je Zakon o zaštiti zdravlja žena “zasigurno vrsta zakona koji bi se očekivao od pobožnog sotoniste, a ne pobožnog katolika”.

Zaključio je pozivom “svim katolicima u našoj zemlji da se odmah pomole i poste za članove Kongresa da postupe ispravno i spriječe da se ovo zlodjelo uvede u zakon”.

“Dijete nije predmet odbacivanja, a nije ni majčino srce”, rekao je. “Rekao sam to već i ponovit ću: odgovor ženi u kriznoj trudnoći nije nasilje, nego ljubav. Ovo je Amerika. Možemo mi bolje.”

www.medjugorje-news.com

Izvor
vjera
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er