EUROPA

EUROPA U KAOSU: Ponovni prosvjedi u Italiji, dolazak na radno mjesto bez Covid potvrde će se kažnjavati

Italija je 15. listopada zabranila pristup radnim mjestima, javnim i privatnim, za sve koji ne posjeduju Covid potvrde. Građani bez Covid potvrda koji žele osigurati egzistenciju su stalna testiranja svaka 2-3 dana na svoj račun, zbog čega u Italiji traju veliki prosvjedi. Do sada se u Italiji cijepilo oko 70 posto ljudi.

U Milanu je bilo više od 10 tisuća prosvjednika koji su se okupili na 5 sati, a u Trstu su radnici pokušali blokirati rad luku koja je 7. najveći terminal i ključni naftni terminal na Mediteranu piše Narod.hr

Iako je većina radnika odlučila prosvjedovati, policija je pokušaj blokade spriječila vodenim topovima. Luka je zato bila blokirana u Anconi.

Oni koji nemaju zelenu propusnicu, a i dalje odlaze na radno mjesto, bit će suspendirani, bez plaće i kažnjeni s 1500 eura. Prema Reutersu oko 15% zaposlenih u privatnom i 8% zaposlenika u javnom sektoru u Italiji trenutno nemaju propusnicu.

Covid potvrda je uvedena je na razini cijele EU prvi put 1. srpnja ove godine kako bi se olakšalo putovanje bez karantene. Nekoliko je zemalja, uključujući Italiju i Francusku, od tada proširilo svoje verzije COVID putovnice i uvelo bitna ograničenja svojim građanima: bilo u javnom prijevozu, pristupu bolnicama, pristupu sportskim objektima, kinima, kazalištima, mjestima za relaksaciju i dr.

Italija je sada učinila korak dalje, pa je Covid potvrda postala uvjet za sve zaposlenike da mogu doći na posao, kao i za korisnike na svim radnim mjestima u javnom ili privatnom sektoru.

Osim u Italiji, i u Francuskoj su građani prosvjedovali protiv zelenih propusnica i to 14. vikend za redom. Na prosvjedima je prema policiji sudjelovalo više od 40 tisuća građana.

Protiv rigoroznih mjera protiv koronavirusa prosvjedovalo se i u Švicarskoj.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er