OSTALO

PREKRASAN ČIN LJUBAVI Poljska bacačica koplja Maria Andrejczyk prodala je svoju srebrnu medalju s olimpijskih igara kako bi pomogla osmomjesečnom dječaku

Poljska bacačica koplja Maria Andrejczyk prodala je svoju srebrnu medalju s olimpijskih igara u Tokiju kako bi pomogla prikupiti novčana sredstva potrebna za operaciju srca osmomjesečnog dječaka Miłoszeka Małyse.

Atletičarka Maria Andrejczyk osvojila je srebro na Olimpijskim igrama u Tokiju hicem od 64.61 metara, a svoju medalju odlučila je staviti na aukciju kako bi prikupljenim sredstvima pomogla teško bolesnom dječaku, prenosi Klix.ba.

Poljakinja je uspjela prikupiti 44.000 eura. Njegovi roditelji dugo pokušavaju prikupiti dovoljno novca za podmirenje svih zdravstvenih troškova, a Andrejczyk je nesebičnim gestom dirnula sve: “Prava vrijednost medalje uvijek ostaje u srcu. Medalja je samo predmet, ali može biti od velike koristi za druge ljude. Ovo srebro može spasiti život umjesto skupljanja prašine u ormaru. Zato sam je odlučila staviti na aukciju”, rekla je Andrejczyk u razgovoru za poljsku državnu televiziju.

Najveću ponudu za Marijinu medalju dao je lanac trgovina Żabka (Žabac). Oni sami su se oglasili s priopćenjem kako su bili dirnuti plemenitom gestom poljske atletičarke te kako su odlučili da će unatoč tome što imaju pravo uzeti srebrnu medalju ona ipak “ostati kod Marije”.

“Skupa smo prikupili preko pola milijuna zlota za Miłosza, zajedno s Żabkinom donacijom”, napisala je Maria na svojem Instagram profilu.

Poznata je i činjenica da se s teškom bolešću borila i sama Maria Andrejczyk. Prije tri godine dijagnosticiran joj je rak kostiju zbog kojeg je prošla operaciju i kemoterapije nakon kojih se vratila sportu i zablistala na Olimpijskim igrama u Tokiju.

www.medjugorje-news.com

Izvor
hkm.hr
Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er