CRKVA

Pokop vlč. Adnana Petra Mihaela Jašarevića bit će u četvrtak 30. rujna

Sv. misa zadušnica za dušu pokojnog svećenika Adnana slavit će se u četvrtak, 30. rujna u sjemenišnoj crkvi Sv. Ćirila i Metoda u Sarajevu u 10:30, a ukop zemnih ostataka bit će istoga dana u 12:15 na Gradskom groblju “Bare”.

U jutarnjim satima 28. rujna u Općoj bolnici „Dr. Abdulah Nakaš“ u Sarajevu u svojoj 30. godini života preminuo je svećenik Vrhbosanske nadbiskupije, vlč. Adnan Petar Mihael Jašarević.

Nakon što mu je nedjelju, 26. rujna iznenada pozlilo te je prebačen u Opću bolnicu gdje je u ponedjeljak, 27. rujna podvrgnut operativnom zahvatu vlč. Ado, kako su ga kolega od milja zvali, izgubio je bitku za život.

Rođen je 30. siječnja 1992. u Sarajevu. U glavnom bh. gradu proveo je cijelo djetinjstvo te završio osnovnu i srednju školu. Bio je dijete iz mješovitog braka. Kršten je 7. srpnja 2007. u sarajevskoj protestantskoj zajednici.

Zatim je prešao u puno zajedništvo s Katoličkom Crkvom te je na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u rodnom gradu završio filozofsko-teološki studij. Za svećenika Vrhbosanske nadbiskupije zaređen je 2019. godine te je bio na službama župnog vikara na Kupresu i u katedralnoj župi u Sarajevu. Uz to je volontirao i na Radio Mariji Bosne i Hercegovine.

Prije nekoliko godina, posvjedočio je kako je prvo postao vjernikom, potom katolikom i naposljetku svećenikom.

Nakon krštenja je, kako kaže, u sebi shvaćao kako mu nešto nedostaje pa je polako počeo otkrivati Katoličku Crkvu te, nakon promišljanja, stupio u puno jedinstvo s Katoličkom Crkvom. Zatim se krizmao, uzeo ime Petar Mihael i upisao Katolički bogoslovni fakultet. Kao dječak htio je biti policajac, ali je nakon srednje škole, nakon što je postao katolik i svakodnevno odlazio na svete mise, polako počeo mijenjati mišljenje.

Objasnio je kako je datum njegova krštenja, 7. srpnja 2007. godine, znakovit jer je toga dana papa Benedikt XVI. izdao motuproprij Summorum Pontificum kojim je otvario vrata ponovnom služenju tradicionalne latinske mise.

“Tako i ja, kad sam u svojem traženju upoznavao Katoličku Crkvu… Latinski jezik, tamjan i izrazita pobožnost su stvari koje sam smatrao svojstvenima njoj. Gospodin mi je 2011. dao mogućnost da nekoliko puta budem nazočan tridentskoj misi ili, kako ju je Benedikt nazvao, izvanrednom obliku Rimskog misala. Imao sam priliku i ministrirati tada, te je prvi put dovedena u pitanje moja želja postati policajcem”, svjedočio je.

Njegova želja se promijenila prigodom pohoda Svetog Oca Zagrebu 2011. godine, kada je papa Benedikt XVI. prošao pokraj njega na svega desetak metara. “Gledao sam u njega i imao sam osjećaj da nam se pogled susreo”, prisjeća se. Naposljetku je na trećoj godini studija primljen u Vrhbosansko bogoslovno sjemenište kao svećenički kandidat.

“Sve one koji razmišljaju o svećeništvu potičem odazvati se ovoj uistinu velikoj avanturi, da svoj poziv povjere presvetoj Bogorodici, kraljici apostola, da Ona, pred prijestoljem svojega Sina zagovara poziv i želju postati svećenikom. Ukratko: da se odvaže odazvati se Kristu Kralju jer On ne vara”, rekao je Adnan Petar Mihael 2019. godine, nedugo nakon što je postao svećenikom.

Pokoj vječni daruj mu, Gospodine!

www.medjugorje-news.com

Izvor
bitno.net
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er