CRKVA

Pogledajte kako izgledaju ovogodišnje vatikanske jaslice koje dolaze iz Perua

Prošle godine su vatikanske jaslice koje su izgledale kao da su stigle iz svemira izazvale su zgražanje diljem svijeta, a ove 2021. godine, one dolaze s Anda, te prikazuju stanovnike sela Chopcca u Andama, zajednice iz okruga Huancavelica. Drvce je pak iz talijanskog Trentina, a jaslice u dvorani Pavla VI. pripremili su mladi župe Sv. Bartolomeja iz Vicenze.

Likovi jaslica iz Perua koji su građeni materijalima i odjećom karakterističnim za ta područja predstavljaju narode Anda te simboliziraju univerzalni poziv na spasenje. Doista, Isus je došao na zemlju u konkretnost naroda kako bi spasio svakog muškarca i ženu, svih kultura i nacionalnosti, kazao je Papa. Učinio je sebe malenim kako bismo mogli primiti njega i dar Božje nježnosti, piše CNA

Daniel Ibanez/CNA
vatikanske jaslice
Daniel Ibanez/CNA
Daniel Ibanez/CNA

Prošlogodišnje vatikanske jaslice su izgledale kao da su stigle iz svemira izazvale su zgražanje diljem svijeta

Na dan svečanog predstavljanja jaslica i božićnog drvca postavljenih na glavnom vatikanskom trgu te u dvorani Pavla VI., papa Franjo primio je u audijenciju i zahvalio delegacijama koje su surađivale u ovogodišnjoj tradicionalnoj izradi i pripremi.
Papa je tom prilikom upozorio da moramo paziti da ne zaprljamo Božić konzumerizmom i ravnodušnošću. Njezini nas simboli – posebice jaslice i okićeno drvce – vraćaju u sigurnost koja ispunjava naša srca mirom, u radost utjelovljenja, u Boga koji nam postaje blizak. Drvce i jaslice nas uvode u ono tipično božićno ozračje koje je dio baštine naših zajednica – ozračje bogato nježnošću, dijeljenje obiteljske blizine.

Nemojmo imati lažni, komercijalni Božić, pozvao je Papa, pozivajući da dopustimo neka nas obuzme Božja blizina koja je suosjećajna i nježna te božićno ozračje koje umjetnost, glazba, pjesma i tradicija donose u naša srca. U tom će ozračju moći uživati i oni koji će idućih dana posjetiti dvoranu Pavla VI., dodao je Papa, zahvaljujući jaslicama koje su izradili mladi iz župe sv. Bartolomeja.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Također pročitajte
Close
Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er