MOLITVEVJERA I DUHOVNOST

Pobožnosti koje možete moliti u naknadu za ovaj strašan grijeh koji izravno ranjava Isusovo Presveto Srce

Pobožnosti koje možete moliti u naknadu za ovaj strašan grijeh koji izravno ranjava Isusovo Presveto Srce ‘Budi uvijek slavljeno, čašćeno, ljubljeno i blagoslovljeno uzvišeno ime Božje, na nebu, zemlji i u podzemlju od svih stvorenja koja je Bog stvorio, po Presvetom Srcu Isusovu u Presvetom oltarskom sakramentu.’

Isus je objavio službenici Božjoj Mariji od sv. Petra (1816. – 1848.), karmelićanki iz Toursa, sljedeću poruku: “Moje ime svi psuju, čak i djeca psuju. Psovka je strašan grijeh koji izravno i otvoreno ranjava moje Srce. Psovač psovkom proklinje Boga, i sam od sebe izgovara svoju osudu. Psovka je otrovna strelica koja probija moje Srce.

Dat ću ti zlatnu strelicu kojom ćeš liječiti rane koje mi zadaju psovači. Ponavljaj često sljedeći zaziv; svaki put kad ga ponoviš ranit ćeš moje srce ljubavlju: ‘Budi uvijek slavljeno, čašćeno, ljubljeno i blagoslovljeno uzvišeno ime Božje, na nebu, zemlji i u podzemlju od svih stvorenja koja je Bog stvorio, po Presvetom Srcu Isusovu u Presvetom oltarskom sakramentu.’

Ti ne možeš shvatiti zlobu i užas psovke. Da moju pravednost ne zadržava milosrđe, grešnik bi bio poništen te bi se sama nerazumna stvorenja njemu osvećivala, ali imam cijelu vječnost da ga kaznim. Oh kad bi ti znala koji se stupanj slave na nebu za tebe priprema kada u duhu zadovoljštine za psovke samo jedanput ponoviš blagoslovljeno divno Ime Božje.”

Godine 1846. Gospa se ukazala u La Salletu u suzama žaleći se pastirima da više ne može zadržati ruku Božje pravde prema psovačima i navijestila je teške kazne ako se ne prestane psovati Ime Božje. Na temelju zaziva koji je Isus objavio sestri Mariji od sv. Petra nastala je krunica i zlatna strelica nadoknade.

Krunica nadoknade za psovke

Moli se na običnu krunicu od pet desetica. Na svakoj desetici se ponavlja:

Na velika zrna se moli Slava Ocu… i zaziv: Budi uvijek slavljeno, čašćeno, ljubljeno i blagoslovljeno uzvišeno i neizrecivo ime Božje, na nebu, zemlji i u podzemlju od svih stvorenja koja je Bog stvorio, po Presvetom Srcu Isusovu u Presvetom oltarskom sakramentu.

Na mala zrna se deset puta ponavlja zaziv: Božansko Ime Isusovo, obrati grešnike, spasi umiruće, oslobodi duši iz čistilišta.

Na kraju: Slava Ocu… i Zdravo Kraljice… (uvodni tekst i krunica preuzeti iz: p. F. Avidano, Filotea mariana, Aleksandria, 1957., objavljena s imprimaturom Casali 8. 3. 1957., can. Oddone, vic. gen.)

Zlatna strelica nadoknade za psovke

(ovaj pobožni zaziv se može povremeno ponavljati u slobodnim trenucima tijekom dana te se zato i naziva strelovitom molitvom)

“Budi uvijek slavljeno, čašćeno, ljubljeno i blagoslovljeno uzvišeno ime Božje, na nebu, zemlji i u podzemlju od svih stvorenja koja je Bog stvorio, po Presvetom Srcu Isusovu u Presvetom oltarskom sakramentu.”

Devetnica nadoknade za psovke

U katoličkoj tradiciji u Hrvata ustalila se molitva tipa devetnice. Svima koji žele moliti devetnicu presvetom Imenu Isusovu kao nadoknadu za psovke preporučujemo da tijekom devet dana mole Litanije imena Isusova, gore spomenutu krunicu i na kraju sljedeće pohvale Imenu Božjemu. Na to nas mogu potaknuti i ove riječi svetaca i duhovnih velikana:

Sv. Bernard: “Jezik je psovača kao mač koji probada srce Božje!”

Sv. Alfons Liguori: “Ja ne razumijem kako se na svaku psovku ne otvori zemlja ispod nogu bogopsovača, te ga ne proguta…”

Sv. Augustin: “Težina psovke nije samo u njezinoj rugobi, nego to što psovkom činiš grijeh duhovnog ubojstva.”

Sv. Toma Akvinski: “Bogopsovka je jedan od najtežih smrtnih grijeha.”

Bl. kardinal Alojzije Stepinac: “Hula i psovka su grijesi čiste zloće. Psovka je atentat na Kralja kraljeva, na Božje veličanstvo… Psovač, ljudski govoreći, pljuje Bogu ravno u lice. Psovač svojim zapaljenim jezikom ubija vlastitu dušu!

A bit će dvostruko odgovoran pred Bogom, ako je svojim poganim jezikom sablaznio nevine duše i naveo druge da proklinju Onoga koji ih je stvorio i svojom ih Krvlju otkupio na drvu križa. Stidite se, psovači! Vaše su psovke najviše pridonijele da su ovolike strahote (tj. rat i poraće) snašle našu divnu zemlju Hrvatsku, i da im se još uvijek ne vidi kraja!”

Kardinal Franjo Kuharić: “Kad bismo skupili sve psovače iz hrvatskog naroda na jednu poljanu, kako bi ta poljana morala biti velika! Koliko bi to bilo mnoštvo! I kad bismo sve te psovače čuli najednom kako psuju, kakva bi to bila užasna vika! A psuje se na poslu i u zabavi, u prijateljskom susretu i u svađi, u veselju i u žalosti, u sreći i nesreći… Molimo za obraćenje psovača…

Možemo u duši reći: Moj Bože, vjerujem u tebe i ljubim te u ime ovog nesretnog brata ili sestre! Moj Isuse, milosrđe! Blagoslovljen budi Bog! Blagoslovljeno Njegovo sveto Ime! Blagoslovljen Isus Krist, pravi Bog i pravi čovjek! Blagoslovljena Presveta Djevica Marija! Neka među vjernicima ponovno oživi naš stari kršćanski pozdrav: Hvaljen Isus i Marija! I to će biti lijek protiv psovke… Prikazujmo pobožnost križnog puta za obraćenje psovača!”

Pohvale Imenu Božjemu u naknadu za psovke

Blagoslovljen budi Bog!
Blagoslovljeno Njegovo sveto ime!
Blagoslovljen Isus Krist, pravi Bog i pravi čovjek!
Blagoslovljeno ime Isusovo!
Blagoslovljeno Presveto Srce Isusovo!

Blagoslovljena Predragocjena Krv Isusova!
Blagoslovljen Isus u Presvetom oltarskom sakramentu!
Blagoslovljen Duh Sveti Tješitelj!
Blagoslovljena velika Bogorodica, Presveta Djevica Marija!
Blagoslovljeno sveto i bezgrešno njezino Začeće!

Blagoslovljeno njezino slavno uznesenje!
Blagoslovljeno ime Marije, Djevice i Majke!
Blagoslovljen sveti Josip, njezin prečisti Zaručnik!
Blagoslovljen Bog u svojim anđelima i u svojim svecima!

Svagdanja molitva zaziva protiv psovke

Presveto Srce Isusovo, obrati jadne psovače! Isuse, iskorijeni psovku u našem narodu! Isuse, oprosti psovku u našem narodu! (Nadbiskupski duhovni stol – Zagreb)

Monfortanci.com

www.medjugorje-news.com

Izvor
bitno.net
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er