MOLITVE

Pobožnost i molitve Gospi od zdravlja

Pobožnost i molitve Gospi od zdravlja

Molitva za zdravlje

Gospodine sveti Oče, svemogući vječni Bože,

o svetkovini Blažene Djevice Marije, Gospe od Zdravlja,

hvalimo te, blagoslivljamo te i slavimo te.

Vezani članci

Dok putujemo zemljom, tvoje spasenje obuzima čitava čovjeka, naše tijelo i našu dušu.

Po zdravlju posve se mijenja naše stanje: tlačenje se okreće u slobodu,

neznanje u spoznaju istine, bolest u zdravlje, žalost u radost, smrt u život,

robovanje grijehu u dioništvo tvoje božanske naravi.

Po zagovoru Blažene Djevice Marije, Gospe od Zdravlja,

molimo te, udijeli nam zdravlje i duše i tijela,

da ti u zdravom tijelu uzmognemo zdravom dušom iskazati slavu. Amen.

ZAZIV MAJCI GOSPI OD ZDRAVLJA

Zdravo, Kraljice milosrđa, slavna majko Kristova, utjeho grješnicima i nado pokornicima.
Blažena Djevice Marijo, Gospe od Zdravlja, ti si nebeska glasnica i žena koja je posebno iskusila dobrotu Božjeg milosrđa kad si nam rodila Isusa, vidljivo milosrđe nevidljivog milosnog Boga. Postala si duhovna majka Kristovih vjernika, puna milosti i milosrđa, nazvana si Dobra majka na Dobromu.
Tvoje milosno srce označuje tvoju osobu, središte i izvor unutarnjeg života, razuma i osjećaja, volje i ljubavi, nerazdijeljen duh kojim si ljubila Boga te se potpuno posvetila spasiteljskom djelovanju. Tvoje majčinsko srce, puno vjere i ljubavi, ističe se kao mudro, poučljivo, novo srce, blago, čisto i ponizno, jednostavno i čvrsto u prihvaćanju Božje volje, budno u iščekivanju Kristova uskrsnuća. Tvoja materinska uloga prema nama pokazuje Kristovo posredništvo između Boga i ljudi. Iz Božje dobrohotnosti i iz preobilja Kristovih zasluga, postala si naša majka i posrednica svih milosti.
U zajedništvu s tobom, molimo našu najdražu molitvu:

– Zdravo Marijo, milosti puna, Gospodin s tobom, blagoslovljena ti među ženama i blagoslovljen plod utrobe tvoje, Isus.
– Sveta Marijo, Majko Božja, moli za nas grješnike sada i na čas smrti naše. Amen.
Gospodine, sveti Oče, svemogući vječni Bože, Blažena Djevica Marija, Dobra Majka na Dobromu, koja je posebno iskusila tvoje milosrđe, prima sve koji joj se utječu i uslišava one koji k njoj iz nevolje zavape. Ona je Majka milosrđa, uvijek naklonjena molitvama svoje djece, da nam postigne otpuštenje i izmoli oproštenje grijeha. Ona je službenica dobrote, koja za nas neprestano moli svoga Sina da svojom milošću obogati naše siromaštvo, a svojom snagom ojačaj naše zdravlje.

Stoga, živeći pod okriljem Dobre Majke na Dobromu, tebi se, u skrušenoj molitvi, obraćamo:
Bože, tvome milosrđu nema broja. Daj, molimo te, da po zagovoru iste Blažene Djevice Marije, koju častimo kao Gospu od Zdravlja, iskusimo tvoju dobrotu na zemlji i zaslužimo postići slavu u nebesima.
To te molimo po Gospodinu našem Isusu Kristu, Sinu tvome, koji s tobom živi i kraljuje u jedinstvu Duha Svetoga, Bog po sve vijeke vjekova.
– Amen.

Molitva zahvalnica
Gospodine sveti Oče, svemogući vječni Bože, o svetkovini Blažene Djevice Marije, Gospe od Zdravlja, hvalimo te, blagoslivljamo te i slavimo te. Hvala ti što si nam Majku svoga Sina dao za zaštitnicu, jer bolesnima koji zazivaju njezinu zaštitu sja kao znak ozdravljenja i višnje nade.

Molitva za zdravlje
Gospodine sveti Oče, svemogući vječni Bože, o svetkovini Blažene Djevice Marije, Gospe od Zdravlja, hvalimo te, blagoslivljamo te i slavimo te. Dok putujemo zemljom, tvoje spasenje obuzima čitava čovjeka, naše tijelo i našu dušu. Po zdravlju posve se mijenja naše stanje: tlačenje se okreće u slobodu, neznanje u spoznaju istine, bolest u zdravlje, žalost u radost, smrt u život, robovanje grijehu u dioništvo tvoje božanske naravi. Po zagovoru Blažene Djevice Marije, Gospe od Zdravlja, molimo te, udijeli nam zdravlje i duše i tijela, da ti u zdravom tijelu uzmognemo zdravom dušom iskazati slavu.

Molitva preporuke
Gospodine sveti Oče, svemogući vječni Bože, o svetkovini Blažene Djevice Marije, Gospe od Zdravlja, hvalimo te, blagoslivljamo te i slavimo te. Znamo da savršeno i potpuno spasenje ne možemo postići na ovom svijetu: naš je život izložen boli, patnji, smrti. Tvoj lijek za naše zdravlje jest Isus Krist, koga si poslao k nama kao Spasitelja i Liječnika tijela i duše. Po zagovoru Blažene Djevice Marije, Gospe od Zdravlja,
molimo te, da nas Kristove boli iscijele da ozdravljeni prispijemo u nebesko slavlje.

Posvetna molitva
Gospodine sveti Oče, svemogući vječni Bože, o svetkovini Blažene Djevice Marije, Gospe od Zdravlja, hvalimo te, blagoslivljamo te i slavimo te. Tvoj Sin, Isus Krist, od proroka nazvan Sluga Gospodnji, ponio je naše bolesti, naše boli na sebe uzeo i njegove nas rane iscijeliše.
Po zagovoru Blažene Djevice Marije, Gospe od Zdravlja, molimo te, primi nas duha ponizna i srca skrušena.

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er