Uncategorized

Platno s Mladifesta sa zahvalama i molitvama mladih Kraljici Mira prinijeti će se sutra prije početka svete mise

I ove godine tijekom trajanja Međunarodnoga molitvenog susreta mladih u Međugorju sudionici mogu na velikom platno dugom sto metara svakodnevno pisati svoje molitve, zahvale Bogu, Kraljici Mira ili neku duhovnu misao.

To platno će se, sada već tradicionalno, zadnjega večeri Mladifesta sutra (5. kolovoza) prinijeti u euharistiji u zajedničkoj molitvi, javlja Radio Mir Međugorje

Mladi iz Cenacola pripremili su, a mladi iz Frame brinu se oko platna pored vanjskog oltara međugorske crkve sv. Jakova.

To platno će mladi iz međugorske Frame zadnjeg dana Mladifesta, u petak, prinijeti prije početka svete mise, a mladi iz Frame, uz ostale stvari, brinu se da i sve oko tog platna bude u redu pa je red za upisivanje na njemu znao biti i više desetaka metara. Svi na vrelom hercegovačkom suncu strpljivo čekaju kako bi Gospi upisali svoje zahvale, molitve, zavjete…

Platno je još dva dana pored vanjskog oltara te se i vi, koji niste, još možete upisati sa svojim molitvama i zahvalama Kraljici Mira. Podsjećamo vas i kako se pored platna nalazi i štand na kojem se u sklopu inicijative ‘Tvoja krunica za Ukrajinu’, prikupljaju krunice koje možete darovati, a koje će završiti kod nekoga u ovoj ratom pogođenoj zemlji.

Govorio je o tome u svom svjedočanstvu sudionicima 33. Mladifesta pomoćni biskup Zaporoško-kharkivske biskupije iz Ukrajine mons. Jan Sobilo, koji se prisjetio svog prvog dolaska u Međugorju.

”Točno se sjećam trenutka kada sam prvi put stupio na ovu svetu zemlju na koju svaki dan s neba dolazi Majka Božja. Cijelo sam vrijeme osjećao stvarnu prisutnost Gospe koja me je držala za ruku i pokazivala mi sve tajne Međugorja. Tada sam bio mlad svećenik od 35 godina. Osjećao sam se kao maleno dijete koje mama vodi za ruku i pokazuje mu što je najvažnije u životu.

Biskup Sobilo kazao je kako je u Međugorje prvi puta došao u drugoj polovici 90-ih godina. Nakon završetka rata na ovim našim prostorima. Krvavog rata zaustavljenog krunicom.  Sada je u ratu njegova zemlja. Nakon što su iscrpljene sve diplomatske metode za zaustavljanje rata, ostala im je krunica. Najjače ‘oružje’.

Odlučili su stoga Ukrajinci u Međugorju prikupljati krunice za Ukrajinu. Sudionici Mladifesta iz cijeloga svijeta na njegov poziv koji ima je uputio nakon svjedočanstva ostavljaju svoje krunice koje će se po završetku Mladifesta ponijeti u Ukrajinu

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button

Adblock Detected

Please turn off adblocker