BiHVIJESTI

Hercegovina oplakuje tri anđela ubijena u Zagrebu, Neum će proglasiti Dan žalosti

Stravičan i nezapamćen zločin, u kojemu je Austrijanac Harald Kopitz u Zagrebu ubio troje svoje djece – blizance dječaka i djevojčicu od 7 godina te mališana od 4 godine, šokirao je cijelu Hrvatsku i regiju, ali i BiH, a posebice Neum, odakle je majka ubijene djece i gdje su mališani u proteklom razdoblju provodili većinu vremena, piše Večernji list BiH.

Neutješna majka u teškom je stanju i uz nju je njezina obitelj te najbliži prijatelji koji joj pokušavaju pomoći u ovim, za nju najtežim životnim trenucima. Mještani ovoga gradića imaju samo riječi hvale za obitelj Krešić, a kako su nam rekli, riječ je o vrijednoj i radišnoj hercegovačkoj obitelji koja u ovim trenucima proživljava pravu dramu. Kako doznajemo, mališani su uglavnom boravili s majkom, odnosno s njom i njezinom obitelji u Neumu, a protekloga vikenda otišli su u Hrvatsku kako bi se vidjeli s ocem. Kako su nam s tugom kazali Neumljani, kao da ih i sada vide kako bezbrižno trče, kupaju se, sve troje, a uvijek su se zajedno igrali.

Ono što se u subotu dogodilo zaprepastilo je sve. Neutješna zbog gubitka svojih najmilijih, obitelj Krešić je u šoku, a u šoku su i njihovi susjedi. Takav slučaj ovo malo primorsko mjesto, ali i šire podneblje ne pamti. Mještani Neuma spremni su i u ovim najtežim trenucima biti na raspolaganju za svaku pomoć majci ubijene djece, kao i njezinoj obitelj, a riječi utjehe u ovom trenutku jedino je što mogu ponuditi kako bi im barem malo ublažili bol s kojom se susreću. Dragan Jurković, načelnik općine Neum, za Večernji list kazao je jučer kako su u Neumu zaprepašteni ovim slučajem. – Ova tragedija je nezapamćena, ne samo u Neumu već i šire – govori nam Jurković te dodaje kako će u općini danas ili sutra proglasiti Dan žalosti u znak sjećanja na ubijenu djecu.

Kada je pak riječ o mjestu pokopa, zbog cijele istrage još se ništa pouzdano ne zna. Bilo je riječi da će biti pokopani u Neumu pa poslije u Zagrebu. Još se točno ništa ne zna. Za ubijene anđele jučer se molilo i u župi Gospe od Zdravlja Neum i u crkvi tijekom misa. Javnost je i dalje u šoku. Nezamislivo je da je Harald Kopitz, 56-godišnji Austrijanac sa zagrebačkom adresom, mogao ubiti vlastitu djecu, kćer i sina od sedam godina, koji su tek bili krenuli u osnovnu školu i počeli pisati svoje prve zadaće, te njihova četverogodišnjega brata.

Policija, psihijatri i socijalni radnici prikupljaju informacije o strašnom zločinu. Sam Kopitz i dalje je smješten u bolnici u Zagrebu. Prema informacijama koje je HRT dobio iz bolnice o njegovu stanju, nalazi se u jedinici intenzivnoga liječenja, a njegovu sobu još uvijek čuvaju policajci. Tako će biti do kraja liječenja. Njegovo otpuštanje iz bolnice očekuje se danas. Nakon što da iskaz, bit će doveden pred istražnoga suca, a nakon toga na potezu je Županijsko odvjetništvo. Ravnatelj bolnice KBC-a Sestre milosrdnice Davor Vagić poslao je priopćenje u kojemu stoji: – Pacijent je smješten u jedinici intenzivne skrbi i pod konstantnim je nadzorom policije. Nije životno ugrožen, sve životne funkcije pacijenta su stabilne. Pri svijesti je.

Osim medicinskih uzoraka koje su u bolnici uzeli liječnici, medicinske uzorke za svoj laboratorij uzela je i policija jer se jedino ti uzorci kasnije na sudu smatraju relevantnima. Ubojica je svoju zamisao proveo u djelo u subotu oko dva sata i time počinio jedan od najmonstruoznijih zločina na ovim prostorima u posljednjih nekoliko desetljeća. U objavi koju je prije jezivog zločina ostavio na Facebooku Austrijanac se žalio da mu njegova braća iz masonske lože nisu htjela pomoći u poslu te je iznio svoje brige o financijama. Međutim, glasnogovornik Svjetske masonske organizacije izvijestio je da Kopitza nije poznavao osobno i da ga ne može identificirati kao jednoga od braće.

Ono što mediji ističu, među njima i Die Presse, jest da je Harald Kopitz na Facebooku ostavio oproštajnu poruku na engleskom jeziku u kojoj se oprostio riječima: “Zbogom svima!” Njegov status na FB-u uočio je netko od poznanika te obavijestio policiju koja je odmah krenula u stan. No, bilo je prekasno. Ubojicu bi se moglo teretiti za tri teška ubojstva, a više detalja bit će poznato nakon što završi istraga nadležnih institucija. Prema izjavama pravnih stručnjaka, ubojici prijeti do 50 godina zatvora.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er