BiHČITLUKVIJESTI

Petnaest novozaraženih u Republici Srpskoj

Još 15 osoba zaraženo je koronavirusom u bh. entitetu Republika Srpska, a isti broj osoba se u posljednja 24 sata uspješno oporavilo, saopćeno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite.

“Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 sata, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske izvršeno je testiranje 562 laboratorijska uzorka iz 38 općina, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod još 15 osoba”, saopćeno je jutros iz enitetskog Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite.

Bitno je napomenuti da su među zaraženima jedna medicinska sestra i jedan medicinski tehničar iz Doma zdravlja Banja Luka i Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske.

Riječ je o šest osoba je iz Banje Luke, po dvije iz Kalinovika, Oštre Luke i Prijedora i po jedna osoba je iz Bosanske Dubice, Trebinja i Zvornika.

Do sada je u RS potvrđen 671 slučaj virusa korona, od posljedica COVID 19 preminulo je 25 osoba, a oporavilo se 357 osoba.

U ovom bh. entitetu do sada je na novi virus korona (SARS-CoV-2) izvršeno ukupno 10.965 testiranja.

“U Univerzitetskom kliničkom centru u Banjoj Luci se liječi 105 osoba sa potvrđenim prisustvom ili sumnjom na prisustvo koronavirusa. Na Odjeljenju COVID 19 hospitalizovana su 42 pacijenata teže kliničke slike, dok je u izolaciji šest pacijenata. Kod pet pacijenata zdravstveno stanje zahtijeva respiratornu podršku, a tri osobe su na neinvanzivom modu mehaničke ventilacije”, zaključeno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite.

Broj zaraženih po gradovima i općinama u BiH:

Banja Luka – 347
Čitluk – 96
Mostar – 71
Sarajevo – 69
Široki Brijeg – 58
Maglaj – 48
Tuzla – 48
Laktaši – 45
Cazin – 39
Livno – 35

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er