MOLITVE

Pet snažnih molitvi vidioca iz Fatime

Prije Gospinih ukazanja, troje malih pastira: Lucija, sveti Franjo i Jacinta Marto, stanovnici sela Aljustrela u blizini Fatime, doživjeli su tri ukazanja Anđela Portugala ili Anđela Mira.

Molitva oprosta

Prvo anđelovo ukazanje dogodilo se u proljeće 1916. godine kada je anđeo od djece zatražio da se mole s njim. Kleknuo je i poklonio se, te je tri puta ponovio sljedeću molitvu:

“Moj Bože! Vjerujem u te, klanjam ti se, ufam se u te i ljubim te! Molim te oprost za one koji ne vjeruju u te, ne klanjaju ti se, ne ufaju se u te i ne ljube te’. Zatim je ustao i rekao: ‘Tako molite. Srce Isusovo i Marijino pozorni su na glas vaših molitava.’”

Molitva za obraćenje grešnika

Kod trećeg ukazanja Fatime djeca su ugledala anđela koji je u ruci držao kalež, a iznad kaleža lebdjela je hostija iz koje je kapala krv. Ostavivši hostiju i kalež da lebde u zraku, anđeo je kleknuo i čelom dotaknuo zemlju izgovarajući ovu molitvu:

„Presveto Trojstvo, Oče, Sine i Duše Sveti, ponizno ti se klanjam i prinosim ti Predragocjeno Tijelo, Krv, Dušu i Božanstvo Isusa Krista, prisutna u svim svetohraništima svijeta, kao naknadu za sve uvrede, svetogrđa i ravnodušnost kojima te se vrijeđa. Po neizmjernim zaslugama njegova Presvetoga Srca i Bezgrešnoga Srca Marijina, molim te za obraćenje ubogih grešnika.“

Fatimska molitva

Blažena Djevica Marija se u Fatimi predstavila kao Gospa od Krunice te je 13. srpnja 1917., objavivši Fatimsku tajnu, preporučila djeci pastirima: „Kada molite krunicu, nakon svakog otajstva kažite:

‘O moj Isuse! Oprosti nam naše grijehe, očuvaj nas od paklenog ognja i dovedi u raj sve duše, osobito one kojima je najpotrebnije tvoje milosrđe.’“

Žrtvena molitva

Gospa je također djecu poučila da prinose svoje osobne žrtve Bogu za obraćenje grešnika, da ovu molitvu mnogo puta izgovaraju, osobito svaki put kada učine neku žrtvu:

“O moj Isuse, to je tebi za ljubav, za obraćenje grješnika i kao naknada za sve uvrjede koje se nanose Bezgrješnom Srcu Marijinu.”

Molitva euharistije

Tijekom prvog Gospina ukazanja, djeca su, potaknuta nekakvim unutarnjim nagonom, pala na koljena i iz dna duše ponavljala ovu molitvu:

“Presveto Trojstvo, klanjam ti se. Bože moj, Bože moj, ljubim te u Presvetom sakramentu.”

www.medjugorje-news.com

Izvor
bitno.net
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er