CRKVA

Pater Smiljan Kožul dobio je Božje proroštvo: “Ljubljena djeco…”

Pater Smiljan Kožul dobio je Božje proroštvo. Kad čujemo da neko prorokuje često nam na um padaju oni koji prorokuju buduće događaje. No, to baš i nije tako. Proroci kao i proroštva predivan su dar crkvi, ne samo za opomenu nego za utjehu i uzdizanje Božjeg naroda. Kako kaže Pavao u Korićanima: Težite za ljubavlju! Vruće čeznite za duhovnim darovima, posebno za prorokovanjem! (1 Kor 14,1)
‘Naprotiv onaj koji prorokuje, govori ljudima: Uzdiže ih, opominje i tješi.’ (1 Kor 14,3)

Dar proroštva; dar svima koji su otvoreni Duhu Svetom

Svi smo pozvani biti proroci, odnosno biti nositelji žive  riječi gdje god se nalazili, a često to i jesmo iako možda ni nismo svjesni jer taj dar ne daje se privilegiranima već onima otvorenim suradnji s Duhom Svetim. Ovaj dar danas koristi se u molitvenim zajednicama, na duhovnim obnovama ali i prilikom svake propovijedi na svetoj misi, ako je svećenik otvoren za suradnju,  a učestalo nas Bog može upotrijebiti i u običnim razgovorima s obitelji, prijateljima, poznanicima ili koga nam već stavi na put u životu.
Kad netko prorokuje to znači da je Bog u tom trenutku upotrijebio da svom narodu kaže ono što želi.

Pater Smiljan prorokuje

Tako je Gospodin upotrijebio patera Smiljana Kožula, poznatog hrvatskog franjevca koji obiluje  duhovnim darovima na molitvenom susretu 6. 4. 2021. i ljudima preko ovog svećenika poručio ove riječi:
“Ljubljena djeco! Neka vaše duše časte i slave moje milosrđe. Uranjajte se svakodnevno u more moga milosrđa!” To je objavio Pokret Krunice za obraćenje i mir kojemu je pater Smiljan utemeljitelj i koji broji više od 100 tisuća hrvatskih članova.

Zašto Božje milosrđe?

Podsjetimo, cijeli je katolički svijet ovaj tjedan uronjen u devetnicu Božjem milosrđu koju je sam Gospodin Isus zatražio preko svoje proročice svete Faustine Kowalske,  a koja je započela na veliki petak i traje do prve nedjelje iza Uskrsa, a to je nedjelja Božjeg milosrđa koju je kao takvu na Isusove riječi preko proroštva sestre Faustine proglasio sveti papa papa Ivan Pavao II. Upravo  tu vidimo snagu proroštva jer preko proroštva Bog mijenja svoju crkvu. Taj blagdan ustanovljen je zbog proroštva i milosni je dar čitavom čovječanstvu jer Isus kaže:

Kćeri moja, govori cijelome svijetu o mojem neiscrpnome milosrđu. Ja želim da blagdan božanskoga milosrđa bude utočište svih duša, poglavito svih grješnika. Toga dana izlit će se punina mojega milosrđa. Ja ću izliti čitavo more milosti na duše koje se budu približile tomu izvoru. Tko god se toga dana ispovijedi i pričesti, dobit će potpun oprost od grijeha i kazna za grijehe. Neka se nitko ne boji pristupiti k meni, makar njegovi grijesi bili najopakiji. Želim da se blagdan mojega milosrđa svečano proslavi na prvu nedjelju nakon Uskrsa. Duše koje šire štovanje mojega milosrđa štitit ću cijeloga života kao što majka štiti svoje dijete, a na smrtnome času bit ću im spasitelj, a ne sudac. U tome zadnjem času duša nema druge zaštite osim mojega milosrđa. Sretne li duše koja je već za života bila uronjena u moje milosrđe jer je neće stići pravda! Prije nego dođem kao pravedni sudac, otvorit ću širom vrata svojega milosrđa. Tko pak ne želi proći kroz vrata milosrđa, morat će proći kroz vrata pravde. Duše koje mole krunicu Božanskoga Milosrđa, bit će u svojem životu uključene u moje milosrđe, napose u smrtnome času. Čovječanstvo neće naći mira tako dugo dok se s posvemašnjim pouzdanjem ne obrati na moje milosrđe. Kaži bolesnome čovječanstvu da se mora uteći mojemu milosrdnomu srcu i ja ću ga obdariti mirom. Spasiteljevo obećanje umirućima Ako se ova krunica bude molila kod nekoga umirućega, ublažit će se gnjev Božji, a beskrajno Milosrđe zagrlit će dušu umirućega, primjenjujući na nju bolne patnje svojega Božanskoga sina.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er