OBITELJVJERA I DUHOVNOST

PATER MARKO GLOGOVIĆ Zajednička molitva čini čuda

Kad jednom krene zajednička molitva, nećete moći bez nje. A ona čini čuda, miri nepomirene, spaja rastavljene, vraća snagu, daje radost, donosi mnoge životne blagoslove, zdravlje, pobjede nad padovima; poništava magiju, prokletstvo, posljedice hule i bogopsovke…

Čitali smo valjda svi ove, fatimske godine (pisano 2017., op. aut.), da je sestri Luciji bilo povjereno od strane Gospe da će se posljednji rat između Boga i Sotone odvijati baš za – obitelj. To je dakle, ultimate fight. Današnji naraštaji, koji još razmišljaju, itekako dobro razumiju o čemu je riječ, što se možda prije nije moglo toliko razabrati.

Uzroke i posljedice vidimo i osjećamo, obitelji su uglavnom sve zahvaćene korozijom beznađa, rastava, nasilja, ovisnosti, preljuba, raspada u svim oblicima, gađane su teškom artiljerijom moderna načina života, gdje je vjeroispovijedanje svedeno na puki folklor. Nezaposlenost, nemoral, elite bez mozga i srca, sveobuhvatna konfuzija i erozija vrijednosti, psihički slomovi, dugovi i krediti, egzodusi u „obećane zemlje“ i milijun drugih ponižavanja, kidanja, mlaćenja, isisavanja pravednosti i poštenja i ljubavi i mira pogađaju naše obitelji, koje se tope u moru malodušnosti i ravnodušnosti. No još nije kasno, još nije sve potonulo, još se i ponovno se – Isus Krist rađa!

Detektirao sam jedan antidotum (protuotrov) koji bi se mogao uspješno primijeniti, samo kad bismo malo vježbali i odvažili se na tu revolucionarnu zamisao. Dakle smatram da bi povratak obiteljskoj molitvi bio spasonosna obrana i zaštita u ova vremena galopirajućih sila koje su se svom žestinom obrušile na obitelj kao sliku Božjeg zajedništva i kao nositeljicu društva u cjelini. Što mislite, najdraži? Da probate? Da se ugase sve stvarčice koje imaju ekrane i da se upale srca i oči i ruke za Gospodina? Da se surfa po Bibliji, da se tipka po krunici, da se upali svijeća umjesto skrinsejvjora?

Mame i žene, izvucite nešto dobro od one nesretne Eve i vlašću koju imate nad muževima, i tatama, i dečkima, i zaručnicima na lijep ih način nagovorite da ustanu iz apatije, da hrabro započnu bitku za svoje i za sebe. Kad jednom krene zajednička molitva, nećete moći bez nje. A ona čini čuda, miri nepomirene, spaja rastavljene, vraća snagu, daje radost, donosi mnoge životne blagoslove, zdravlje, pobjede nad padovima; poništava magiju, prokletstvo, posljedice hule i bogopsovke, vračanja i gatanja, vraća nadu i pridiže klonule. I još mnogo, mnogo toga. A sve besplatno i snagom bezuvjetne Božje ljubavi.

book.hr

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er