CRKVAVJERA I DUHOVNOST

ČUDESNO OZDRAVLJENJE HRVATSKOG SVEĆENIKA Pater Luka: Gospa mi je obećala pokloniti čudo

SMS-propovjednik pater Luka Rađa unatoč invalidskim kolicima djeluje više nego ikad.

Poznati pater Luka Rađa koji je prije gotovo dvadesetak godina u Zagrebu privlačio svojom karizmom mlade na vjeronauk, danas nakon više od 17 godina kada je doživio tešku prometnu nesreću, i dalje okuplja vjernike putem svoje virtualne župe i svojih svakodnevnih molitvi koje šalje SMS-ovima. Tako je p. Luka postao najpoznatiji kao SMS-propovjednik jer njegove tekstualne poruke stižu na mnogobrojne mobilne telefone diljem svijeta.

Podsjetimo, u lipnju 2003. godine svećenik Luka Rađa kraj Benkovca doživio je tešku prometnu nesreću. Bio je u komi dva mjeseca, a kad se probudio, morao je ponovno učiti govoriti. Ostao je nepokretan, no pronašao je način da Božja riječ prodre do ljudi.

Šalje kratke propovijedi SMS-om te je pokrenuo internetsku župu gdje okuplja svoju virtualnu župu. https://blog.dnevnik.hr/paterluka/

Nakon dugotrajne terapije u toplicama, p. Luka danas stanuje u Rezidenciji Družbe Isusove.

“Ja sam svećenik, moram biti apostol i širiti Radosnu vijest. Sjetio sam se da je mobitel savršeno sredstvo. Šaljem poruke po cijelom svijetu koje su odlično primljene. Ispunjava me raditi sve na veću slavu Božju. Iako se ne mogu kretati, mobitel mi pomaže da djelujem”,

Našeg prijatelja veseli činjenica, kako kaže, što Bog neće pitati koliko ste učinili već što ste učinili.

“Bogu je važno da smo dali sve od sebe. Ja radim koliko mogu. Radim maksimalno”, nadodao je ponosno.

Uz svakodnevnu terapiju, p. Luka piše SMS propovijedi, radi na svom blogu, moli se i sudjeluje na misi.

“Raspet ležim u krevetu već 17 godina i ni jedan mi nije bilo dosadno. Ovo vrijeme smatram vrlo korisnim. Kad bi me netko upitao kako procjenjuješ ovo vrijeme nakon nesreću, ja bih mu odgovorio da je to najvrjednije vrijeme.

Posebno istiće ljubavi prema Hrvatskom katoličkom radiju:

“Zavolio sam HKR osobito za vrijeme svoje razapetosti na krevetu. Uz radio molim krunicu ujutro i navečer. To je fantastičan radio.”

Svima koji se nalaze u nevolji neka ne očajavaju, da ih Bog nije napustio već je uz njih te im je ovo razdoblje patnje važno za njihov rast.


www.medjugorje-news.com/ Autor: Rastimo u vjeri/Izvor: HKM

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Također pročitajte
Close
Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er