CRKVAVIJESTI

Papu će na Križnom putu na Trgu Sv. Petra na Veliki petak pratiti 20 djece

Papu će na Križnom putu na Trgu Sv. Petra na Veliki petak pratiti 20 djece Tijekom pobožnosti Križnoga puta na Veliki petak 2. travnja papu Franju će na Trgu Sv. Petra pratiti 20 djece. Dvadeset djece i mladih iz Rima i Foligna bit će uz papu Franju ove godine na pobožnosti Križnoga puta na Veliki petak.

Mnogo više ih je sudjelovalo u pripremi meditacija koje će četvero od njih čitati na gotovo praznom Trgu Sv. Petra, kako je bilo i prošle godine, tijekom lockdowna u prvoj fazi pandemije bolesti COVID-19. Meditacije za 14 postaja pripremili su vjeroučenici iz rimske župe Svetih ugandskih mučenika (Santi Martiri d’Uganda) i skauti skupine Foligno I. iz talijanske pokrajine Umbrije, dok su crteže koji prate tekst napravili štićenici iz dva obiteljska doma u Rimu, piše Nedjelja.ba. 

Osim njih, još će 40 djece i mladih biti ispred bazilike Sv. Petra, a predstavljat će 500 svojih vršnjaka iz rimske župe Svetih ugandskih mučenika koji se pripremaju za prvu svetu pričest i krizmu; zatim 145 izviđača, članova skautske skupine Foligno I. iz istoimenoga grada u talijanskoj pokrajini Umbriji, te 40-ak djece, među kojima i mališani u dobi od 3 do 8 godina, iz dva rimska obiteljska doma Tetto Casal Fattoria i Mater Divini Amoris. „Snažno su me pogodila njihova razmišljanja o Isusovu susretu s majkom. To je trenutak koji je mnoge impresionirao“, rekao je u razgovoru za Vatican News don Luigi D’Errico, župnik župe Svetih ugandskih mučenika. „Netko je od njih napisao: ‘Koliko je Isus trpio na križu vidjevši dolje svoju majku koja plače!’ Razumljiva je ta reakcija, jer imaju vrlo bliske odnose s roditeljima“, dodao je don Luigi.

„U vrijeme pandemije naše je vjeroučenike snažno potresla mogućnost da bi se mogli razboljeti i ostati sami. Tako su i preko Križnoga puta vidjeli da je Isus bio napušten, da je ostao sam; bila je tamo samo njegova majka i još nekoliko osoba. Uz školsku nastavu na daljinu i vjeronaučne susrete putem platforme Zoom, vrlo je važno za njih to što su sudjelovali u pripremi pobožnosti Križnoga puta, iako će ga mnogi pratiti samo putem televizije, jer to znači da nisu napušteni, da nisu sami“, rekao je don Luigi D’Errico.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Također pročitajte
Close
Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er