CRKVAPAPA FRANJO

Papa Franjo: Rodna ideologija je opasna

Papa Franjo ponovio je svoju zabrinutost u vezi s rodnom ideologijom tijekom rasprave s isusovcima tijekom njegova putovanja u Slovačku 12. rujna. On kaže da apstraktne ideologije imaju “đavolsku privlačnost” koja se mora “razotkriti u korijenu”, prema članku u Isusovački časopis La Civiltà Cattolica, koji je 21. rujna objavio punu verziju razmjene piše Aleteia.

Povodom svog posjeta Slovačkoj, papa Franjo bavio se jednom od svojih omiljenih vježbi: ležernom raspravom s članovima Družbe Isusove, Papine vlastite duhovne obitelji. U sesiji pitanja i odgovora s 50-ak isusovaca Papa je govorio o migraciji, nedavnim Motu Proprio Traditionis Custodes i rodnoj ideologiji-načinu razmišljanja koji seksualni identitet smatra prvenstveno društvenim konstruktom, neovisnim o biološkim stvarnostima. Na pitanje o ovoj ideologiji, Papa je odgovorio: „Ideja o„ spolu “o kojoj govorite je opasna, da. Koliko sam ja shvatio, to je tako jer je apstraktno s obzirom na konkretan život neke osobe, kao da bi osoba mogla apstraktno odlučiti po svojoj volji hoće li i kada biti muškarac ili žena. ”

Za poglavara Katoličke crkve, “apstrakcija je uvijek problem.” Dodaje: “Ideologija uvijek ima đavolsku privlačnost”, jer “nije utjelovljena”. “Moramo razotkriti (ideologije) u njihovim korijenima”, inzistirao je. Papa je u drugim prilikama govorio o potrebi da ostanu utemeljeni u konkretnom životu. Na primjer, u općoj audijenciji na molitvi rekao je: „Opasno je za čovjeka njegovati toliko apstraktan interes da gubi kontakt sa stvarnošću. Rad nam pomaže da ostanemo u kontaktu sa stvarnošću. … molitva koja je tuđa od života nije zdrava. Molitva koja se otuđuje od konkretnosti života postaje spiritualizam, ili još gore, ritualnost. ”

Za razliku od pitanja o homoseksualnosti argentinski je Papa tada inzistirao na odvajanju apstraktne ideologije od pitanja homoseksualnosti. “Ovo nema nikakve veze s homoseksualnim problemom”, naglasio je, objašnjavajući da, “ako postoji homoseksualni par, možemo s njima obavljati pastoralni rad i napredovati u susretu s Kristom.” Odmah je nastavio: “Kad govorim o ideologiji, govorim o ideji, apstrakciji u kojoj je sve moguće, a ne o konkretnom životu ljudi i njihovoj stvarnoj situaciji.”

Kolonizacija iznova Ovo nije prvi put da je papa Franjo govorio o rodnoj ideologiji od svog stupanja na prijestolje svetog Petra 2013. godine. Na primjer, 2016. godine, u avionu koji se vraćao s putovanja u Baku u Azerbajdžanu, oštro je kritizirao “indoktrinaciju rodne teorije”, posebno kroz “ideološku kolonizaciju” prisutnu u školskim knjigama.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er