PAPA FRANJO

Papa Franjo: Prestanimo s mržnjom, ujedinimo se u boli i pomozimo Turskoj i Siriji

Papa Franjo: Prestanimo s mržnjom, ujedinimo se u boli i pomozimo Turskoj i Siriji! Papin današnji tweet objavljen na njegovu računu @Pontifex: „’Ne’ ratovima i podjelama koji vode do samouništenja“. U međuvremenu se broj mrtvih u potresu koji je pogodio Tursku i Siriju stalno povećava; posljednji podatci govore o više od 19.000. Europska je unija spremna dati veću potporu područjima pogođenima potresom

Vrijeme je za suosjećanje, vrijeme je za solidarnost. Prestanimo s mržnjom, prestanimo s ratovima i podjelama koji vode do samouništenja. Sjedinimo se u boli, pomozimo onima koji trpe u Turskoj i Siriji, gradimo mir i bratstvo u svijetu.

Još je jedan apel uputio papa Franjo međunarodnoj zajednici, nakon snažnoga potresa koji je pogodio Tursku i Siriju. Sveti je Otac ponovno iskoristio svoj Twitter račun @Pontifex kako bi uputio poruku ohrabrenja za mir, počevši od tragedije, te blizine s pogođenim stanovništvom. I jučer je, na kraju opće audijencije, potaknuo sve na solidarnost s pogođenim područjima koja su jednim dijelom već izmučena dugim ratom, piše Vatican News.

Pomoć Europske unije

U međuvremenu Europska je unija izjavila da je spremna povećati svoju potporu potresom pogođenim područjima južne Turske, „u bliskoj suradnji s turskim vlastima“. Naše su misli i dalje s vama i vašim narodom – napisali su čelnici država i vlada Europske unije, u pismu turskom predsjedniku Recepu Tayyipu Erdoğanu.

Vezani članci

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er