PAPA FRANJO

Papa Franjo objašnjava: Đavao ima dvije taktike kojima nas kuša

U jednoj od svojih homilija, papa Franjo objasnio je kako nas đavao kuša da odbacimo Božji plan. Sveti Otac kaže da nam đavao prvo postavlja prepreke na putu, umjesto da nas brzo uništi. Zatim postaje zlonamjeran.

Jeremijino iskustvo također je proročanstvo “muke Gospodnje”, rekao je papa. Postavljajmo prepreke… Vrag ne kaže: ‘Pobijedimo ga’ ili ‘Izbacimo ga van’. Ne. ‘Zagorčajmo mu život. Muči ga’…. To nije samo smrtna kazna. To je više od toga. To je poniženje….

Đavao ima dva stila kada progoni kršćane, nastavio je papa. Prvo, on pokušava zavesti svjetovnošću tako što ih “tjera da promijene plan otkupljenja”. Ovo je duh svijeta, izražen na usnama Majke sinova Zebedejevih. Taština, svjetovnost, karijerizam, uspjeh: to su načini na koje nas “đavao namjerava udaljiti od Kristova križa”. Kad to ne uspije, pokušava uništiti. “Đavlov ponos je toliki da pokušava uništiti i uživa u uništavanju zlonamjernošću”, rekao je papa Franjo.

Govoreći o progonu mnogih svetaca i kršćana, Papa se osvrnuo na brutalnost đavla: „Kršćane ne ubijaju odmah. Natjerani su da pate.” To je također Isus doživio. Dva razbojnika razapeta s Isusom nisu bila mučena kao On. Ostavljeni su na miru da umru. “Nitko ih nije vrijeđao”, rekao je papa.

Razaznati kako đavao djeluje na nas način je da prevladamo prepreke koje đavao postavlja na našem putu učeništva, rekao je papa Franjo. Kad je osoba progonjena, suočava se s đavolskom “osvetom” jer to znači da su je pobijedili. To je danas vidljivo u životima mnogih kršćana koji su “okrutno progonjeni”, rekao je papa Franjo.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er