PAPA FRANJO

Papa Franjo: Kada imam problem, napišem malu poruku na papirić i stavim je ispod…

Papa Franjo svjedoči: “Kada imam problem, nekakvu poteškoću, napišem malu poruku na papirić i stavim je ispod svetog Josipa kako bi on mogao o tome sanjati.”

“Htio bih vam reći nešto vrlo osobno. Jako volim sv. Josipa jer je on čovjek tišine i snage. Na svome stolu imam kip sv. Josipa kako spava. Premda spava, on brine Crkvu. Da! Znamo da on to može, pa kada imam problem, nekakvu poteškoću, napišem malu poruku na papirić i stavim je ispod svetog Josipa kako bi on mogao o tome sanjati. Drugim riječima, govorim mu: „Zagovaraj me, moli za rješenje ovoga problema!“

Ti dragocjeni trenuci počivanja, odmaranja s Gospodinom u molitvi, trenuci su koje možemo htjeti produžiti. Ali poput sv. Josipa, kada smo čuli Božji glas, moramo se ustati iz drijemanja, moramo ustati i djelovati (usp. Rim 13,11). Vjera nas ne miče iz svijeta, već nas dublje uvodi u njega. Svatko od nas, u stvari, ima posebnu ulogu u pripremanju dolaska Božjeg kraljevstva na naš svijet.”

Papa Franjo na susretu s obiteljima u Manili, 16. siječnja 2015. 

“Znaš, moraš biti strpljiv s tim tesarima: kažu da će za nekoliko tjedana završiti komad namještaja ali to se otegne i na nekoliko mjeseci. Ali oni rade svoj  posao i to dobro! Samo trebate biti strpljivi … “ Papa Franjo

Čak i prije nego što je papa Franjo ovo javno izrekao , njegova je predanost sv. Josipu i navika  povjeravanja sv. Josipu, u obliku molitvi, problema, namjera, zahtjeva za milostima , već je bila poznata.

Drveni kip sv. Josipa, koji se nalazi u sobi pape Franje u kući sv. Marte, dug je oko četrdeset centimetara i prikazuje sveca odjevenog u zlatno obrubljene tamnozelene i crvene haljine tipične za latinsku Ameriku. Ovaj prikaz sv. Josipa kako leži i spava je prikaz iz Evanđelja: Josip u snu  dobiva poruke s neba o Mariji i koje ime koje dijete treba uzeti, u snu je upozoren i  na opasnost  Heroda, prije bijega u Egipat.

www.medjugorje-news.com

Izvor
svjedočanstva i vjera
Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er