CRKVAPAPA FRANJOVIJESTI

Papa Franjo imenovao nove članove Vrhovnog suda, kardinal Müller je jedan od njih

Apostolska signatura utemeljena je početkom 17. stoljeća, najviši je sud Rimske kurije Papa Franjo imenovao je 21. lipnja dvanaestoricu novih članova Vrhovnoga suda (Supremo tribunale) Apostolske signature, prenosi Vatican News.

Papa je u Apostolsku signaturu na petogodišnji mandat pozvao umirovljenoga prefekta Kongregacije za nauk vjere kardinala Gerharda Ludwiga Müllera

Papa je u Apostolsku signaturu na petogodišnji mandat pozvao umirovljenoga prefekta Kongregacije za nauk vjere kardinala Gerharda Ludwiga Müllera i još jedanaestoricu biskupa, među njima kardinale Josepha Williama Tobina, Jamesa Michaela Harveyja, generalnoga tajnika Biskupske sinode Marija Grecha, svi osim Müllera s engleskoga govornoga područja.

Među ostalim imenovanim članovima Vrhovnoga suda je i vladika Cyiril Vasil, DI, nadbiskup i apostolski administrator Grkokatoličke eparhije Košice u Slovačkoj, koji prati čudotvornu ikonu Bogorodice iz Klokočova na putu papi Franji u Rim, i koji će nedjelju 27. lipnja u 11 sati u grkokatoličkoj katedrali u Križevcima tim povodom predvoditi svetu arhijerejsku liturgiju.

Apostolska signatura utemeljena je početkom 17. stoljeća, najviši je sud Rimske kurije, a danas mu je na čelu kardinal Dominique Mamberti.

papa

www.medjugorje-news.com

Izvor
ika

Vezani članci

Back to top button