PAPA FRANJO

Papa Franjo: “Doktor mi je rekao da ne hodam… ovaj put moram poslušati”

Papa Franjo: “Doktor mi je rekao da ne hodam… ovaj put moram poslušati” Desno koljeno pape Franje i dalje mu zadaje bol, rekao je na kraju audijencije u Vatikanu tijekom koje je 30. travnja 2022. primio hodočasnike iz Slovačke.

Ispričavajući se, kao što je često činio posljednjih tjedana, što nije mogao ustati da pozdravi svoje goste, izjavio je da mu noga “nije dobra”, dodajući: “Ne radi” piše Aleteia

Papa je tada rekao da ga je njegov liječnik zamolio da ne hoda. “Volim hodati, ali ovaj put moram poslušati liječnika”, objasnio je dok je zamolio hodočasnike da se “žrtvuju” i popnu se na platformu na kojoj je sjedio kako bi ih pozdravio. “To je poniženje, ali ja to nudim za vašu zemlju”, rekao je.

Sada ću vam dati blagoslov i zajedno ćemo moliti Gospodina da vas sve blagoslovi. I nakon toga ću se pozdraviti, ali postoji problem: ova noga nije dobra, ne radi, a doktor mi je rekao da ne hodam.

Ovaj put moram poslušati doktora! Zato ću tražiti žrtvu da se popnem stepenicama i pozdravim vas odavde sjedeći. To je poniženje, ali ja to nudim za vašu zemlju. Hvala vam!

Papa Franjo pati od akutnih bolova u koljenu zbog kojih ne može normalno hodati. Situacija je dovela do mnogih promjena u njegovom rasporedu posljednjih mjeseci. Nedavno je bio i na liječničkim pregledima, zbog čega je otkazao nekoliko termina.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button