VJERA I DUHOVNOST

Papa Franjo: Agresija na Ukrajinu je svetogrđe!

Papa Franjo: I ovaj su tjedan rakete i bombe padale na civile, starije osobe, djecu i trudnice. Otišao sam posjetiti ranjenu djecu koja su ovdje u Rimu. Jedno je dijete bez ruke, drugo je ranjeno u glavu… Nevina dječica.

Nakon molitve Anđeo Gospodnji, Papa se osvrnuo na rat koji bukti na istoku Europe: “Ne prestaje, nažalost, silovita agresija protiv Ukrajine, besmisleni pokolj gdje se svakodnevno ponavljaju pustošenja i zvjerstva. Za to naprosto nema opravdanja! Molim sve aktere međunarodne zajednice da se istinski založe kako bi se zaustavio ovaj oduran rat.”.

I ovaj su tjedan rakete i bombe padale na civile, starije osobe, djecu i trudnice. Otišao sam posjetiti ranjenu djecu koja su ovdje u Rimu. Jedno je dijete bez ruke, drugo je ranjeno u glavu… Nevina dječica. Mislim na milijune izbjeglih Ukrajinaca koji su morali pobjeći ostavivši sve za sobom i osjećam veliku bol zbog onih koji nemaju uopće mogućnost pobjeći.

Toliki djedovi i bake, bolesni, siromašni, oni koji su odvojeni od članova svojih obitelji, tolika djeca i krhke osobe ostaju umrijeti pod bombama, bez mogućnosti da prime pomoć i bez mogućnosti da nađu sigurnost čak ni u skloništima od zračnih napada. Sve je to neljudski!

Štoviše, to je svetogrđe jer je okrenuto protiv svetosti ljudskog života, osobito nezaštićenog ljudskog života koji treba poštivati i štititi, a ne ubijati, koji je ispred svake strategije! Ne zaboravimo: to je nehumana i svetogrdna surovost, rekao je Papa te pozvao okupljene da se u molitvi pomole za sve one koji trpe u Ukrajini.

Vezani članci

Papa je potom istaknuo kako ukrajinskim vjernicima ne nedostaje blizina pastira koji ovih dana u Ukrajini provode u djelo evanđelje ljubavi i bratstva. Rekao je kako se čuo telefonom s nekima od njih koji su blizu Božjem narodu te se zahvalio na svjedočanstvu i konkretnoj pomoći.

Uz ukrajinski narod je ostao i nedavno imenovani apostolski nuncij u Ukrajini mons. Visvaldas Kulbokas koji je, kako je rekao Papa, „zajedno sa svojim suradnicima ostao od početka rata u Kijevu i svojom prisutnošću izražava moju blizinu mučeničkom ukrajinskom narodu“.

Budimo blizu tom narodu, zagrlimo ga ljubavlju i konkretnim zauzimanjem i molitvom. Molim vas nemojmo se naviknuti na rat i na nasilje, istaknuo je Papa te pozvao vjernike da se ne umaraju velikodušno primati Ukrajince, i to ne sada, u ovim izvanrednim okolnostima, već i sljedećih tjedana i mjeseci koji dolaze. Svi se isprva zalažemo, ali kasnije se srca ohlade i zaboravimo ih, upozorio je Sveti Otac.

Sve zajednice i sve vjernike Papa je pozvao da mu se molitvom pridruže svečanom činu posvete svijeta, a posebno Rusije i Ukrajine, Bezgrešnom Srcu Marijinu na svetkovinu Blagovijesti u petak, 25. ožujka kako bi ona, Kraljica mira, izmolila mir svijetu.

www.medjugorje-news.com

Izvor
bitno.net
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er