CRKVAVIJESTI

Papa emeritus Benedikt XVI. pridružiti će se posveti Rusije i Ukrajine 25. ožujka

I papa emeritus molit će zajedno sa Svetim Ocem i biskupima diljem svijeta

Papa emeritus Benedikt XVI pridružit će se papi Franji i biskupima diljem svijeta u molitvi posvete Ukrajine i Rusije Bezgrešnom Srcu Marijinu koje će se dogoditi u petak 25. ožujka.

Očekuje se da će 94-godišnji Benedikt u posveti sudjelovati privatno te da neće biti prisutan na ceremoniji u bazilici svetog Petra u Rimu.

CNA Deutsch potvrdio je tu informaciju jučer u prepisci s osobnim tajnikom Pape emeritusa, nadbiskupom Georgom Gänsweinom.

“Naravno, papa emeritus Benedikt XVI. pridružit će se pozivu pape Franje na molitvu po pitanju posvete Rusije i Ukrajine Bezgrešnom Srcu Marijinu”, napisao je Gänswein u email poruci.

Papa Franjo odlučio je učiniti čin posvete dvaju istočnoeuropskih zemalja na zamolbu katoličkih biskupa latinskog obreda u Ukrajini.

Objašnjavajući razlog zamolbe nadbiskup Lavova Mieczysław Mokrzycki je kazao da je najavljeno “razdoblje mira” koje je uslijedilo nakon posvete koju je učinio Ivan Pavao II. sada završilo te da stoga ”trebamo ponoviti čin posvete Rusije i Ukrajine”.

www.medjugorje-news.com

Izvor
bitno.net

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button