MEĐUGORJEVJERA I DUHOVNOST

Papa Benedikt XVI. bio je posebno blagonaklon prema Međugorju

Prije nego što je postao papa Benedikt XVI., Joseph Ratzinger bio je dulje vremena na čelu Kongregacije za nauk vjere Svete Stolice i bio je posebno blagonaklon prema Međugorju. Kongregacija je sudjelovala u donošenju odluke o Međugorju.

Papa Benedikt je obranio Međugorje kada je kao pročelnik Kongregacije za nauk vjere kardinal Muller na doradu vratio tekst Biskupske konferencije Jugoslavije. Biskupi su tražili da se Međugorje prekriži, no papa Benedikt to nije dopustio – otkrio je fra Jozo Zovko, međugorski župnik u prvim danima Gospina ukazanja.

Da je Papa za Međugorje imao posebno mjesto u srcu, svjedoči Salvatore Mazza, dopisnik talijanskoga katoličkog dnevnika Avvenire. Ispričao je kako se Papa Benedikt u mjestašcu Lorenzago di Cadore sa šestotinjak stanovnika, smještenom u planinama oko 120 kilometara od Venecije, gdje je nekoliko puta kao i njegov prethodnik provodio dio ljetnog godišnjeg odmora, više puta molio se pred kipom i slikom Gospe iz Međugorja, gdje je papa Benedikt izmolio krunicu. Tijekom uobičajene šetnje, svjedočio je Mazzi, skrenuo je prema kapelici u kojoj je postavljen kip Gospe iz Međugorja.

– Izlazeći iz šume u kojoj je kip, Papa je susreo veliku skupinu ljudi. Zaustavio se, sve ih pozdravio te rekao ‘Nemate o čemu pisati’ – kazao je Mazza.

Internetska stranica Radio Vatikana izvjestila je u tekstu od 21. srpnja 2007. da je papa Benedikt XVI. u mjestu Lorenzago di Cadore, gdje je boravio do 27. srpnja, proveo sat vremena u molitvi pred slikom Gospe Međugorske.

Radio Vatikan kaže da je to bio vrlo dirljiv trenutak. „Papa Benedikt je otišao do malene kapelice u šumi i molio pred slikom Gospe Međugorske, s kojom je povezana zanimljiva priča: slika je bila donesena osamdesetih godina, i nešto kasnije ukradena.

Nakon nekog vremena, lopov ju je vratio u tu kapelicu. Papa je molio krunicu i tamo proveo oko sat vremena“, izvješćuje novinar Radio Vatikana.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er