VJERA I DUHOVNOST

Padre Pio: Tko ovako čini tijekom korizme prima obilje milosti od Boga

Padre Pio je divan svetac, iako najpoznatiji po čudesima on je zapravo bio iznimna duhovna i trpeća duša koja je na svakoj svetoj misi s Isusom proživljavala njegovu muku.

Toliko je bio sjedinjen s Kristom da je bio kao proziran Bogom, kako nosi ime i jedna knjiga posvećena ovom poniznom mistiku.

Mnogo je trpio a ta izvanjska čudesa kojima je obilovao tek su maleni dio onoga što ovaj svetac daje onim duhovnim tragačima za Kristom u punini. Padre Pio ljubio je vrijeme korizme. Vrijeme koje mnogima danas teško pada ili su prema njoj posve ravnodušni jer nas korizmeno vrijeme podsjeća na odricanje – od izobilja koje je danas toliko prisutno u ovom bogatom svijetu.

Mnogi se i odriču radi reda, ispunjavanja neke forme i tradicije ali samo rijetki uistinu u korizmu ulaze sa željom potpune promjene života. One Pavlove: Da ne živim više ja, nego da Ti živiš u meni, Isuse!

Padre pio nas ovim savjetima potiče da u korizmi osvijestimo ono bitno. Samo odricanje zbog odricanja nema previše smisla. Korizma je, vidjet ćete kroz ove savjete Padre Pia, posve nešto drugo.

Moćno vrijeme u kojem možete primiti obilne milosti ako to srcem zatražite i uhvatite se u koštac s ratom koji se odvija neprestano, i neovisno o tome jesmo li mi ravnodušni ili se borimo.

Evo što otac Pio savjetuje kao alat uistinu plodonosne korizme:

1. Prije svega – potreba za duhovnim ratovanjem. Sotona je ričući lav koji traži koga da proždre i to moramo stalno imati na umu tijekom korizme.

– Uvijek imajmo pred očima činjenicu da smo ovdje na zemlji mi na bojnom polju i da ćemo u raju primiti krunu pobjednika; ovo je mjesto testiranja i nagradu ćemo dobiti gore. Sada smo u izgnanstvu, a naša istinska domovina je raj kojem neprestano trebamo težiti.

2. Krunica je najbolje oružje za bitku. – Čvrsto se držite krunice. Budite vrlo zahvalni Gospi jer nam je ona dala Isusa. Volite Gospu i učinite je voljenom; uvijek molite krunicu i molite je što češće.

3. Ne bojte se poniznosti. Poniznost je beskrajna. Čistoća je moć. Vizualizirajte čistoću i težite joj. To su također oružja za bitku. – Poniznost i čistoća su krila koja nas nose k Bogu i čine nas gotovo božanskima.

4. Ne očekujte brzi uspjeh.
 Duhovni život je dugo putovanje. To je cjeloživotni projekt. Idite dan po dan i korak po korak. Ako posrnete i padnete, odmah ustanite i nastavite dalje. Nikad ne odustajte. – U duhovnom životu morate svaki dan ići jedan korak naprijed, odozdo prema gore.

5. Vaša nesreća nije sve na svijetu. Vaša sreća nije sve na svijetu. Ne dozvolite osjećajima da određuju hoćete li misliti da duhovno napredujete ili ne. Sreća i uspjeh prema standardima svijeta su potpuno u suprotnosti od duhovnog napretka. – Stalno gledajte u Njega dok vas vodi do rajske zemlje. Neka vam ne bude bitno hoće li vas Isus do raja voditi pustinjom ili livadom, sve dok je On uvijek s vama a vi ne dođete u posjed blagoslovljene vječnosti.

6. Isključite ekrane u vrijeme korizme. Ugasite TV. Smanjite korištenje Facebooka i ostalih računalnih stvari. Pročitajte neke dobre knjige. Nahranite dušu. – Ne smatrajte da sam previše zahtjevan ako vas opet zatražim da svete knjige smatrate važnima i čitate ih što češće. Duhovno vam je štivo neophodno kao i zrak koji dišete.

7. Budite pozorni na svetoj misi. Bog je prisutan. To nije samo neki “obiteljski objed” ili motivacijski govor za vrijeme kojeg mi odlučujemo da ćemo učiniti ovaj svijet boljim mjestom. To je prag raja i jedna potpuna, savršena žrtva koja dolazi u sadašnji trenutak i donosi blagoslov za sve naše potrebe. – Obnovite svoju vjeru odlazeći na svetu misu.

Koncentrirajte se na misterij koji se odvija pred vašim očima. U mislima otiđite na Kalvariju i meditirajte o Žrtvi koja je ponudila Sebe Božjoj Pravednosti i platila cijenu vašeg otkupljenja… Kad bismo samo znali koliko Bog cijeni ovu Žrtvu, riskirali bismo svoj život da dođemo na svetu misu.

8. Vaša disciplina u vrijeme korizme pomoći će vam da pročistite svoju ljubav prema stvorenim stvarima i naučite ispravno voljeti stvari koje su vječne. Prema tome, ne budite obeshrabreni. Činite male žrtve, ali neka budu vrijedne. – Onaj koji se veže za zemlju ostaje privezan za nju. Nasilnim je načinom trebamo napustiti. Bolje je odvajati se malo po malo, nego odjednom i potpuno. Uvijek mislimo na raj.

9. Ne budite obeshrabreni. Vi mislite da vi radite dobro, ali zapravo to Bog radi unutar vas. Kad to shvatite, još ćete više željeti surađivati s Božjom voljom i to će vas još brže odvesti na pravi put. – Ponizimo se i priznajmo sebi da bismo bez Božje zaštite bili ranjeni svim vrstama grijeha. Zbog toga moramo živjeti u Bogu, tako da ustrajemo u onome što radimo i služimo mu bez obzira na posljedice.

10. Budite potpuno predani
 Bogu i On vas neće iznevjeriti. Sjetite se retka iz Biblije: “Uzdaj se u Jahvu svim srcem i ne oslanjaj se na vlastiti razbor. Misli na Nj na svim svojim putovima i on će ispraviti tvoje staze.” – Pokušajmo služiti Gospodinu svim svojim srcem i voljom. On će nam uvijek dati više nego što zaslužujemo.

Molitva Isusu

O moj Isuse, daj mi svoju snagu kad se moja slaba priroda pobuni protiv nevolja i patnji ovog života u izgnanstvu, i omogući mi da sve prihvatim sa spokojem i mirom. Svom svojom snagom držim se Tvojih zasluga, Tvojih patnji, Tvoga iscjeljenja i Tvojih suza, kako bih mogao surađivati ​​s Tobom u djelu spasenja.

Daj mi snage da bježim od grijeha, jedinog uzroka Tvoje agonije, Tvoja znoja krvi i Tvoje smrti. Uništi u meni sve što Ti nije drago i ispuni moje srce vatrom Tvoje svete ljubavi i svim Tvojim patnjama. Zagrli me nježno, čvrsto, blizu sebe da te nikada ne ostavim samog u Tvojoj okrutnoj Strasti. Tražim samo mjesto odmora u Tvome Srcu. Amen.

Molitva za svetog Padre Pija iz Pietrelcine od pape Ivana Pavla II.

Nauči nas, molimo, poniznosti srca, kako bismo bili ubrojeni u malene evanđelje kojima je Otac obećao otkriti otajstva svoga Kraljevstva. Pomozi nam da molimo bez prestanka, sigurni da Bog zna što nam treba i prije nego što Ga zamolimo.

Prikupi za nas oči vjere koje će nam pomoći prepoznati u siromašnima i patnicima, samo Isusovo lice. Održi nas u času nevolje i kušnje i, ako padnemo, doživimo radost sakramenta oprosta. Udijeli nam svoju nježnu odanost Mariji, majci Isusovoj i našoj Majci.

Pratite nas na našem zemaljskom hodočašću prema blagoslovljenoj Domovini, gdje se i mi nadamo da ćemo stići zauvijek promatrati Slavu Oca, Sina i Duha Svetoga. Amen.

 padre pio

www.medjugorje-news.com

Izvor
vjera

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button