CRKVAVJERA I DUHOVNOST

Sv. Padre Pio: Ovo je smrtni grijeh koji većina ljudi čini a da nije ni svjesna njegove težine

Tada mu je Padre Pio rekao: “Imaj na umu da ne smiješ propustiti svetu misu nedjeljom jer to je smrtni grijeh”. U tom se trenutku mladi liječnik sjetio kako je zbog jednog sastanka “preskočio” nedjeljnu misu nekoliko mjeseci ranije. 

Na mrežnoj stranici sv. Padre Pio  objavljeno je kratko svjedočanstvo o važnosti odlaska na misu.

Jedan se mladi liječnik 1950. došao ispovjediti sv. Piju. Nakon što je nabrojao grijehe, zašutio je. Svetac ga je potom upitao ima li još što dodati, no mladić se nije mogao sjetiti nekog drugog prijestupa. Tada mu je Padre Pio rekao: “Imaj na umu da ne smiješ propustiti svetu misu nedjeljom jer to je smrtni grijeh”. U tom se trenutku mladi liječnik sjetio kako je zbog jednog sastanka “preskočio” nedjeljnu misu nekoliko mjeseci ranije.

Slično svjedočanstvo donosi i Padre Pellegrino: “Jednom je prilikom djevojčica od 9 ili 10 godina u suzama izišla iz ispovjedaonice. Kada je prolazila, kazala mi je kako joj je Pio uskratio dati odrješenje jer je propustila jednu nedjeljnu misu. Ostao sam bez riječi. Njezina majka je počela prigovarati zbog rigoroznih metoda Pija, no djevojčica ju je prekinula: “Ne, majko. Padre Pio je u pravu. Više nikada neću propustiti nedjeljnu misu!”

Kada sam čuo te riječi i u meni je splasnula ljutnja. Došlo mi je da otrčim do ispovjedaonice i poljubim Padre Pija u čelo jer sam shvatio koliki je žar usadio u to dijete tom, naizgled, grubom gestom.

Anđelu Božji, moj čuvaru, kojemu me povjerava dobrota Oca Nebeskog, prosvijetli me, zaštiti i vodi me sada i zauvijek. Amen.”

www.medjugorje-news.com

Izvor
hkm.hr
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er