VJERA I DUHOVNOST

Padre Pio o sv. Josipu: Ne sjećam da sam išta molio svetog Josipa, a da mi odmah nije udijelio milost

Padre Pio je uvijek svojoj duhovnoj djeci savjetovao da gaje duboku i iskrenu pobožnost prema svetom Josipu

Padre Onorato Marcucci, koji je asistirao Padre Piju posljednjih nekoliko godina njegova ovozemaljskog života, prisjetio se jednog zanimljivog događaja. U kolovozu 1968. stajao je na trijemu pored sobe čekajući Padre Pija kako bi ga otpratio do sakristije prije večernje molitve. Bila je srijeda, dan posvećen sv. Josipu, a Padre Pio nije se micao. Stajao je u potpunom zanosu pred slikom slavnog Patrijarha obješenom na zidu.

Nakon kratkog vremena Padre Onorato upitao ga je: „Padre, idemo li? Već kasnimo…” Padre Pio nije izustio niti riječ. Nastavio je kontemplaciju pred slikom sv. Josipa. Padre Onorato pričekao je još nekoliko minuta, a potom ga primio za ruku i protresao. Padre Pio je došao k sebi i uskliknuo: „Gledaj! Gledaj! Kako je predivan sv. Josip!”

Spustili su se i u dvorani svetog Franesusreli sakristana koji ih je upitao: „Zašto toliko kasnite?” Padre Pio se nije mogao odvojiti od slike svetog Josipa, odgovorio mu je Padre Onorato. Svetac je uvijek svojoj duhovnoj djeci savjetovao da gaje duboku i iskrenu pobožnost prema svetom Josipu jer je smatrao kako je to temeljni dio života svakog kršćanina: „Idite k Josipu! Idite k njemu s velikim pouzdanjem jer se ni ja, poput svete Tereze Avilske, ne sjećam da sam išta molio svetog Josipa, a da mi odmah nije udijelio milost.”

Book.hr

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er