CRKVASVECIVJERA I DUHOVNOST

Padre Pio je na samrti stalno ponavljao dva imena

Bolničar Pio Miscio svjedočio je posljednjim trenucima ovozemaljskoga života Padre Pija

Trenutno su živa dvojica svjedoka posljednjih trenutaka života Padra Pija. Jedan od njih je liječnik Giovanni Scarale, a drugi je bolničar Pio Miscio. Njih dvojica su u noći između 22. i 23. rujna 1968. godine dotrčali u ćeliju br. 1 samostana San Giovanni Rotondo, u kojoj se nalazio Padre Pio.

Bolničar je u rukama nosio respirator koji je Padru Piju trebao pomoći pri disanju, piše Aleteia. Pio Miscio svjedoči kako je svetac preminuo u liječnikovim rukama. U sobi su još bili poglavar samostana i nekoliko redovnika. Padre Pio je sjedio u naslonjaču. Bio je blijed i otežano je disao.

Bolničar je stajao pokraj radijatora i promatrao što se događa. „Prije nego što je Padre Pio izgubio svijest neprestano je ponavljao: Isuse, Marijo, Isuse, Marijo…”, prisjeća se Miscio. Kada je Padre Pio izgubio svijest, liječnik ga je bezuspješno pokušao oživjeti.

Vezani članci

Nakon toga bolničar se morao vratiti u bolnicu. Ispred samostana je susreo novinara koji se zanimao za svećenikovo stanje. „Priznao sam mu kako ne znam što bih mu odgovorio. U tom trenutku nisam mogao ni o čemu misliti“, kaže gospodin Piscio koji je bio pod dojmom svećenikove smrti.

www.medjugorje-news.com/bitno.net

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er