CRKVAVJERA I DUHOVNOST

Ovoga moćnog sakramentala se Sotona najviše boji

Kad se nosi u vjeri, ovaj sakramental je snažno oružje protiv Zloga. Među mnogim sakramentalima Katoličke crkve, Smeđi škapular jedan je od najpopularnijih. To je komad smeđe tkanine koji se nosi oko ramena i njeguje dublji odnos s Isusom Kristom i njegovom majkom, Blaženom Djevicom Marijom.

Kroz povijest pomogao je nebrojenom broju kršćanskih duša i pokazao se snažnom obranom od Sotone. U knjižici “Odjeća milosti” dokazi za ovu tvrdnju nalaze se u životu časnog Franje Ypesa. Prema priči, „Jednog dana otpao mu je Škapular. Kad ga je zamijenio, vrag je zaurlao: „Skini tu naviku koja nam otme toliko duša!“ Tada je Franjo natjerao đavla da prizna da postoje tri stvari kojih se demoni najviše boje: Sveto Isusovo ime, sveto ime Marijino i sveti škapular karmelski.

Kao primjer sakramentalne moći škapulara da “otme” duše od đavla, sveti Petar Claver koristio je Smeđi škapular u svojim misijskim pustolovinama. Svakog mjeseca 1.000 robova stiglo bi u Cartegenu, Kolumbija, Južna Amerika. Sveti Petar znao je osigurati spas svojih obraćenika. Prvo je organizirao katehete da im daju upute. Tada se pobrinuo da budu kršteni i odjeveni u Škapular. Neki su crkvenjaci optuživali sveca za indiskretnu revnost, ali sveti Petar bio je uvjeren da će Marija čuvati svakog od njegovih više od 300 000 obraćenika! “

Ove i druge priče odzvanjaju onome što su proživjeli razni egzorcisti. Poznati egzorcist vlč. Gabriele Amorth ispričao je da mu je vrag rekao tijekom egzorcizma, “Više se bojim kad izgovorite ime Marijino , jer sam više ponižen time što me pobijedilo jednostavno ljudsko stvorenje, nego sam Bog.”

Prema tome, kada osoba koja nosi smeđi škapular ima duboku vjeru u njegovu moć , tada to postaje snažna obrana protiv Sotone jer osobu približava Djevici Mariji, koje se zlo boji.

www.medjugorje-news.com Aleteia prijevod Maja

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er