VJERA I DUHOVNOST

Zašto je mržnja sotone prema Gospi tako velika da njegovi sljedbenici preziru sve vezano uz Nju, pa čak i vjerski portal koji u nazivu ima ime marijanskog svetišta?

Prema svjedočanstvima papa i egzorcista, sotone se najviše boji Blažene Djevice Marije! Jedan od najsigurnijih načina borbe protiv zla je razvijanje bliskog odnosa s Blaženom Djevicom Marijom. Đavao je mrzi i bježi od onih koji su joj blizu.

Talijanski egzorcist otac Sante Babolin svjedoči : “dok sam se ustrajno zazivao Presvetu Djevicu Mariju, đavao mi je odgovorio:” Ne mogu više podnijeti Nju (Mariju) i ne mogu više podnijeti ni tebe. “.

Nadalje, otkrio je da se najjače reakcije đavla tijekom egzorcizma javljaju kad se spominju Gospina ukazanja na Zemlji. Stoga Babolin često zaziva Djevicu Mariju nazivima„ Gospa od Lourdesa, Fatime ili Guadalupea “. Poznati egzorcist otac Gabriele Amorth potvrdio je ovu činjenicu u svojim razgovorima s vragom, gdje mu je vrag rekao: “Više se bojim kad izgovorite ime Marijino jer sam više ponižen činjenicom da sam poražen od jednostavnog stvorenja, nego od Boga.”

Papa Franjo iznio je slične riječi u homiliji u bazilici Svete Marije Velike, „U kuću u kojoj stanuje Gospa, vrag ne ulazi; tamo gdje je Majka, nemir ne prevladava, strah ne pobjeđuje. ” Zašto se vrag toliko boji Djevice Marije, jednostavne djevojke iz Nazareta?

Tijekom obreda egzorcizma svećenik će moliti: „Slatka Majka Božja, Djevica Marija, zapovijeda vam; ona koja ti je svojom poniznošću i od prvog trenutka svog Bezgrješnog začeća zdrobila ponosnu glavu. “

Ova se molitva odnosi na proročanstvo predviđeno u knjizi Postanka, gdje je Bog rekao zmiji: „Neprijateljstvo ja zamećem između tebe i žene, između roda tvoga i roda njezinoga; on će ti glavu satirati , a ti ćeš mu vrebati petu “(Postanak 3:15). Stih se odnosi na Blaženu Djevicu Mariju. Njezina je poniznost bila toliko velika da ima moć satrti “ponosnu glavu” Sotone i najsigurnija je obrana od njega i njegovih napada. Kao što je đavao rekao ocu Amorthu, „Ljuti me zato što je najskromnija od svih stvorenja a ja sam najponosniji; jer je ona najčišće od svih stvorenja, a ja nisam; jer je ona od svih stvorenja najposlušnija Bogu, a ja sam buntovnik! “

Sveti Padre Pio pripovijeda: „Neki su ljudi toliko glupi da misle da mogu ići kroz život bez pomoći Blažene Majke. Volite Gospu i molite krunicu, jer je njezina krunica oružje protiv zla današnjeg svijeta. Sve milosti dane od Boga prolaze kroz Blaženu majku. “

Mržnja sotone prema Blaženoj Djevici ide to te mjere da njegovi sljedbenici preziru sve što ima veze se našom Nebeskom Majkom, pa bio to i vjerski portal koji u svom nazivu ima ime marijanskog svetišta Međugorja. Od raznih provokacija, gnjusnih komentara i ismijavanja Blažene Djevice, svetaca i svih nas laika koji svojim skromnim doprinosom širenja Božje riječi, upozoravamo na sav nemoral i grijehe današnjice. Sotona zaista nikada ne miruje, kao što kaže stara narodna poslovica… Neka nas sve u našem daljnjem radu prati moćni zagovor naše nebeske Majke, Kraljice Mira!

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er