VJERA I DUHOVNOST

Ovo je razlog zbog kojeg je Katolička crkva protiv pobačaja

Katolička crkva uči da je pobačaj ubojstvo druge ljudske osobe. To je primarni razlog zašto je Crkva protiv toga. Katolička crkva i dalje je jedan od rijetkih preostalih glasova koji se protive pobačaju u svijetu i često se o tome pita.

Zašto je Katolička crkva protiv pobačaja? Katekizam Katoličke crkve daje detaljan razlog zašto se Crkva protivi pobačaju. Ljudski život mora se poštivati ​​i štititi apsolutno od trenutka začeća. Od prvog trenutka svog postojanja, ljudsko biće mora biti priznato da ima prava osobe — među kojima je nepovredivo pravo svakog nevinog bića na život piše Aleteia

Od prvog stoljeća Crkva je afirmirala moralno zlo svakog pribavljenog pobačaja. Ovo učenje se nije promijenilo i ostaje nepromjenjivo. Izravni pobačaj, to jest, pobačaj koji se želi ili kao cilj ili kao sredstvo, ozbiljno je protivan moralnom zakonu CCC 2270-2271

Sveti Ivan Pavao II. napisao je u Evangelium Vitae o tome kako društvo često naziva pobačaj različitim imenima kako bi se pokazalo da nije riječ o ubojstvu druge osobe. Osobito u slučaju pobačaja, raširena je upotreba dvosmislene terminologije, kao što je “prekid trudnoće“, koja nastoji sakriti pravu prirodu pobačaja i umanjiti njegovu ozbiljnost u javnom mnijenju.

Možda je ovaj jezični fenomen sam po sebi simptom nelagode savjesti. Ali nijedna riječ nema moć promijeniti stvarnost stvari: nabavljeni pobačaj je namjerno i izravno ubijanje, na bilo koji način da se izvrši, ljudskog bića u početnoj fazi njegova ili njezina postojanja, od začeća do rođenja.

Pobačaj je izravno kršenje Božje zapovijedi: “Ne ubij”. Istodobno, dok je Crkva protiv pobačaja, Crkva nastoji učiniti sve što je u njenoj moći da zaštiti žene i podrži ih. Crkva ne misli da bi žene trebale biti napuštene ili odbačene, već da ljudska obitelj treba prigrliti sve žene i brinuti se za njih kada su u krizi.

Crkva je protiv pobačaja ne zato što mrzi žene, već zato što vjeruje da svaki ljudski život treba zaštititi i da je ubijanje druge ljudske osobe pogrešno.

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er