CRKVAVJERA I DUHOVNOST

Ovo je jedna od moćnijih relikvija u Katoličkoj Crkvi, a vjernici ne znaju ništa o njoj…

Vjenčani prsteni imaju drevnu povijest i obično su povezani s tradicijom u židovstvu, Rimu, pa čak i Babilonu. Iako se svaka od tih tradicija razvijala iz različitih razloga, ona ukazuje na vjerojatnu mogućnost da je sveti Josip dao Djevici Mariji prsten na njihovim zarukama.

Ovo je mali detalj koji se ne spominje u svetim spisima, jer se većina lokalnih tradicija obično izostavlja iz Novog zavjeta jer su izvorni čitatelji bili upoznati s tim običajima.

Kako god bilo, u Italiji se tijekom 15. stoljeća pojavio čudesni prsten. Priča tvrdi da je zlatar iz Chiusija u Italiji dobio prsten od židovskog trgovca oko 1.000. godine.

Prsten se prenosio kroz generacije židovske obitelji i Djevica Marija ukazala se židovskom trgovcu u snu. Prsten je dao zlataru, ali u početku zlatar nije vjerovao u priču.

Nakon što je svjedočio viziji svog preminulog djeteta, zlatar je poklonio prsten obližnjem samostanu. Prsten je na kraju ukraden iz Chiusija, ali ubrzo je nađen i povjeren crkvi u Perugi. Nebrojena čuda i legende okružuju prsten, stvarajući njegovu tajanstvenu prirodu.

Odvojeno od svih događaja vidjelica mističarka iz 18. stoljeća poznata kao blažena Anne Catherine Emmerich potvrdila je autentičnost prstena u viziji prstena koju je imala.

‘Vidjela sam vjenčani prsten Blažene Djevice; nije ni od srebra ni od zlata, niti od bilo kojeg drugog metala; tamne je boje i prelijeva se; to nije tanki uski prsten, već prilično debeo i barem prst širok. Vidjela sam ga glatkog, a opet kao da je prekriven malim pravilnim trokutima u kojima su bila slova. S unutarnje strane bila je ravna površina. Na prstenu je ugravirano nešto. Vidjela sam da se nalazi iza mnogih brava u prekrasnoj crkvi.’

Doista, nalazi se u talijanskoj Peruggi. Zove se “Santo Anello” odnosno “Sveti Prsten”

Svake godine krajem srpnja je izložen u tamošnjoj katedrali gdje parovi dolaze i sa svojim vjenčanim prstenjima dodiruju sveti prsten Josipa i Marije.
Također ga biskup osobno izloži za čašćenje vjernika.

www.medjugorje-news.com/dnevno.hr

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er