CRKVAVIJESTI

Ova župa nakon 22 godine ostaje bez prostora za slavljenje nedjeljne svete mise

Župa blaženog Alojzija Stepinca na Trnjanskoj Savici nakon 22 godine ostaje bez prostora za slavljenje nedjeljne euharistije. Kako s početkom rujna OŠ Jure Kaštelana počinje s obnovom i dogradnjom, prestala je mogućnost nedjeljnog korištenja predvorja škole za slavlje mise.

Unatoč naporima župljana da se u 22 godine postojanja sagradi crkva na Savici to do danas nije realizirano, te se u nedjelju 29. kolovoza slave posljednje mise u školi. Stoga će Župa sve svoje djelovanje u potpunosti preseliti u Pastoralni centar, a s obzirom na broj vjernika koji dolaze na misu, trebat će uz dosadašnje tri dodati više misa nedjeljom piše Bitno.net.

Prigodom osnutka Župe 1999. godine, Župa je dobila dopuštenje Gradskog ureda za odgoj i obrazovanje da se do izgradnje župne crkve nedjeljne mise mogu slaviti u predvorju škole. U tadašnjim okolnostima nitko nije očekivao da se u 22 godine neće uspjeti naći rješenje za izgradnju crkve na Savici, pa su tako Župa i njeni župljani sve ove godine ostali nedjeljni podstanari u školi. Pastoralni centar, uređen 2011. godine, poslužio je za tjedna bogoslužja, župne kateheze, rad župnih vijeća i župnog ureda, ali zbog nedostatka prostora u kapeli taj prostor nije prikladan za nedjeljne mise.

Ali, kako je potrebno prilagoditi se novonastalim okolnostima, Župa sad svoje djelovanje u potpunosti seli u Pastoralni centar, te je zahvalna Školi na gostoprimstvu sve ove godine, a posebno svojim sakristankama koje su 22 godine ulagale posebne napore oko uređenja predvorja škole da bi postalo prostor dostojan slavlja euharistije.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button