CRKVAVJERA I DUHOVNOST

Otkrivena krvna grupa Isusa Krista

Otkrivena krvna grupa Isusa Krista! Sv. Ivan Pavao II. 1980. za Platno je kazao: “Njemi svjedok, ali istodobno toliko elokventan”. Dakako, još ima mnogo toga što treba otkriti o platnu.

Zna se da je iz Francuske stiglo u Torino, ali se ne zna kako je dospjelo u Francusku. Jedna od pretpostavki je da su ga donijeli templari.

Torinsko platno dugo je 4.42 m i široko 1.13 m. Tkano je u jednom komadu boje bjelokosti po uzorku riblje kosti. Prema tradiciji Torinsko je platno mrtvački pokrov u koji je Isus bio povijen nakon što je skinut s križa. Evanđelja kažu da je Josip iz Arimateje bio taj koji je uzeo tijelo Isusa Krista, povio ga u čisto platno i položio ga u novi grob. 

Tijekom izlaganja platna 1898. godine Secondo Pia (odvjetnik iz grada Asti) dobio je odobrenje da fotografira platno. Bio je zapanjen i duboko ganut kad je ugledao da negativ fotografije pokazuje sliku muškarca u pozitivu (kako vidimo sliku u stvarnom životu) s jasnim, impresivnim i veličanstvenim licem. Otisci na platnu zato se prirodno vide kao slika u negativu s izuzetkom mrlja od krvi i otisaka rana.   

ČETIRI TIPA TRAGOVA UTISNUTIH U SVETO PLATNO 

Tragovi vatre u teksturi:

Sveto platno pokazuje dvije tamne paralelne crte koje prolaze po dužini koje su isprekidane s 29 trokutastih rupa spaljenih obruba. One su nastale kad je tijekom požara koji je izbio 1532. godine u Svetoj kapeli u Chambéryju zahvaćen i relikvijar od srebra u kojem je bilo pohranjeno smotano platno Isusa Krista, pa je kapljica otopljenog srebra iscurila na platno. 

Tragovi vode na platnu:

Te su mrlje nastale od vode koja se koristila u gašenju spomenutog požara 1532. godine i iz nekih drugih situacija. 

Tragovi tamne slike ljudskog lika:

U središnjem dijelu platna vidljiv je dvostruki otisak prednjeg i stražnjeg dijela ljudskog lika koji leži po dužini. Slika izgleda kao da je reljef zahvaljujući efektu različitih tonova svijetlo smeđe boje. Čelo, nos, brada i grudi su tamnije boje, dok su drugi dijelovi manje intenzivni ili se čine bljeđima. Visina osobe koja je ostavila otisak bila bi preko 170 cm. 

Tragovi krvi:

Na posebnim mjestima (kao što su čelo, zatiljak, zapešće, stopala i desna strana grudi) oblik i boja mrlja razlikuju se od onih na ostalim dijelovima tijela. One su crvenkaste boje i ravne, bez izbočina, a rubovi tih mrlja jasno su ocrtani i ne blijede prema rubovima. Čini se da je krv prodrla na platno i na njemu ostala. U stvari to su krvave mrlje. Znanstveno je dokazano da je na platnu krv bila AB krvne grupe.

Torinsko platno je prema tradiciji platno u koje je bio umotan Isus Krist.
Slika koja se pojavila na Torinskom platnu za znanost je i dan-danas zagonetka.
Sliku nije moguće napraviti ni uz pomoć današnje tehnike.

Jedini način kako je slika mogla nastati je, kažu znanstvenici, da je iz mrtvog tijela u milisekundi potekla ogromna količina zračenja kao posljedica skoka iz jedne dimenzije u drugu.
Dokumentarni film su napravili neovisni novinari i znanstvenici od kojih su mnogi nevjernici, a neki su se i obratili proučavajući Torinsko platno.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er