VJERA I DUHOVNOST

Otac Gabriele Amorth o znakovima kraja: Svjedoci smo mnogih činjenica koje nas navode na razmišljanje o tome, čovječanstvo je u opasnosti od rata

Otac Gabriele Amorth o znakovima kraja: Svjedoci smo mnogih činjenica koje nas navode na razmišljanje o tome, čovječanstvo je u opasnosti od rata

U Međugorju Gospa se predstavila kao Kraljica mira. Svi se sjećamo riječi “Mir, mir, mir” (mir, mir, mir) ispisanih na nebu na samom početku ukazanja. Jasno vidimo da je čovječanstvo u opasnosti od rata, a Gospa inzistira na molitvi i kršćanskom životu za postizanje mira.

Međugorje je zaista mjesto gdje se uči moliti, ali i žrtvovati se, gdje se ljudi obraćaju i mijenjaju svoje živote. Utjecaj Međugorja je svjetski. Dovoljno je samo pomisliti koliko je molitvenih skupina nastalo zahvaljujući međugorskom nadahnuću.”

Upitan vidi li znakove kraja a koji se očituju u prirodnim nepogodama, otac Amorth je odgovorio:
“Nije lako odgovoriti; puno je lakše promatrati okom vjere. Svjedoci smo mnogih činjenica koje nije lako povezati, ali nas navode na razmišljanje o tome.

Prva znak je velika korupcija u kojoj živi današnje društvo: na prvo mjesto stavljam golemi masakr pobačaja, superiorniji od svakog rata ili prirodne katastrofe.

Gledam javni seksualni i profesionalni nemoral, koji je uništio obitelji i izbrisao najsvetije vrijednosti.

Opažam i strahovit pad vjere koji je uvelike smanjio broj svećenika, često i u smislu kvalitete i apostolskog utjecaja.

Vidim i korist od okultizma: mađioničari, gatare, sotonističke sekte, spiritualizam…

Poročanstvo koje uvijek ostaje važeće je sljedeće “Konačno će moje Bezgrješno Srce trijumfirati, Rusija će se obratiti i svijetu će biti dano vrijeme mira”. Stoga je to proročanstvo nade.

Mnoga druga privatna proročanstva, koja rezultiraju “srednjim dolaskom Krista” ostavljaju me ravnodušnim. Gledajući činjenice koje pisci iznose, rekao bih da nije Bog taj koji kažnjava čovječanstvo, nego je čovječanstvo ono koje bjesni samo na sebe.

Naravno, ako se očekuju bolne činjenice za kraj našeg tisućljeća, mi ih već doživljavamo u potpunosti: opasnost atomskog zračenja, smrtonosne ploče, genetske manipulacije, pokazuju koliko čovjek može uništiti čovjeka, ako izgubi referencu na Boga u svojim aktivnostima.” rekao je otac Gabriele u rujnu 2011. za Radio Mariju.

www.medjugorje-news.com

Izvor
mp
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er