MOLITVEVJERA I DUHOVNOST

Onima koji svaki dan budu molili ovu krunicu sv. Mihael je obećao anđeosku pomoć u času smrti i u čistilištu sve dok ne dođu u raj

Sveti Mihael je obećao onima koji prije svete mise i pričesti izmole ovu krunica da će im od Boga isprositi milost da ih na svetoj misi prati po jedan anđeo iz svakoga od devet korova. Onima koji svaki dan budu molili ovu krunicu anđeoski Knez je obećao trajnu i posebnu anđeosku pomoć za vrijeme cijelog života, u smrti i nakon smrti u čistilištu sve dok ne dođu u raj.

Ovu krunicu je sam sveti Mihael arkanđeo 1751. objavio službenici Božjoj Antoniji d’Astonac, karmelićanki iz Portugala. Anđeoski knez se ukazao blaženici i rekao joj da želi biti čašćen s devet zaziva na spomen devet anđeoskih korova. U svakom zazivu treba biti spomen jednoga od anđeoskih korova te molitva 1 Očenaša i 3 Zdravomarije. Sv. Mihael je tražio da se na kraju mole 4 Očenaša, sjećajući se njega, sv. Gabrijela, sv. Rafaela i anđela čuvara.

Sveti Mihael je još obećao onima koji prije svete mise i pričesti izmole ovu krunicu da će im od Boga isprositi milost da ih na svetoj misi prati po jedan anđeo iz svakoga od devet korova. Onima koji svaki dan budu molili ovu krunicu anđeoski Knez je obećao trajnu i posebnu anđeosku pomoć za vrijeme cijelog života, u smrti i nakon smrti u čistilištu sve dok ne dođu u raj. (Prevedeno iz talijanskog molitvenika Preghiere con gli angeli, Editrice Shalom, 2000, str. 197). Blaženi Pio IX. odobrio je 1851. godine mnoge oproste po ovoj korisnoj molitvi.

Krunica svetom Mihaelu arkanđelu i svetim anđelima

Bože, u pomoć mi priteci.
Gospodine pohiti da mi pomogneš.
Slava Ocu…
Sveti Mihaele Arkanđele, brani nas u boju da budemo spašeni na posljednjem sudu.

I. zaziv

Po zagovoru sv. Mihaela arkanđela i nebeskog kora Serafina udostoj se, Gospodine, upaliti u nama oganj savršene ljubavi svoje.

1 Oče naš, 3 Zdravo Marije na čast prvom anđeoskom koru

II. zaziv

Po zagovoru sv. Mihaela arkanđela i nebeskog kora Kerubina udostoj se, Gospodine, udijeliti nam milost, da napustimo put grijeha, te krenemo putem kršćanske savršenosti.

1 Oče naš, 3 Zdravo Marije na čast drugom anđeoskom koru

III. zaziv

Po zagovoru sv. Mihaela arkanđela i svetog kora Prijestolja, ulij, Gospodine, u naša srca duh prave i iskrene poniznosti.

1 Oče naš, 3 Zdravo Marije na čast trećem anđeoskom koru

IV. zaziv

Po zagovoru sv. Mihaela arkanđela i nebeskog kora Gospodstva udijeli nam, Gospodine, milost, da nadvladamo naša osjetila i ispravimo naše iskvarene strasti.

1 Oče naš, 3 Zdravo Marije na čast četvrtom anđeoskom koru

V. zaziv

Po zagovoru sv. Mihaela arkanđela i nebeskog kora Vlasti udostoj se, Gospodine, zaštititi naše duše od zasjeda i napasti đavla.

1 Oče naš, 3 Zdravo Marije na čast petom anđeoskom koru

VI. zaziv

Po zagovoru sv. Mihaela arkanđela i kora čudesnih nebeskih Moći ne daj, Gospodine, da podlegnemo napastima, nego nas oslobodi od zla.

1 Oče naš, 3 Zdravo Marije na čast šestom anđeoskom koru

VII. zaziv

Po zagovoru sv. Mihaela arkanđela i nebeskog kora Poglavarstva ispuni, Gospodine, naše duše pravom i iskrenom poslušnošću.

1 Oče naš, 3 Zdravo Marije na čast sedmom anđeoskom koru

VIII. zaziv

Po zagovoru sv. Mihaela arkanđela i nebeskog kora Arkanđela, udijeli nam, Gospodine, dar ustrajnosti u vjeri i u dobrim djelima.

1 Oče naš, 3 Zdravo Marije na čast osmom anđeoskom koru

IX. zaziv

Po zagovoru sv. Mihaela arkanđela i nebeskog kora svih Anđela udostoj se, Gospodine, udijeliti nam milost, da nas oni u sadašnjem životu čuvaju, a zatim da nas uvedu u vječnu slavu.

1 Oče naš, 3 Zdravo Marije na čast devetom anđeoskom koru

4 puta Oče naš (prvi na čast sv. Mihaela, drugi sv. Gabrijela, treći sv. Rafaela i četvrti Anđela čuvara)

Sv. Mihaele, preslavni kneže, glavo i vođo nebeske vojske, čuvaru duša, pobjeditelju buntovnih duhova, stanovniče Božjega dvora, poslije Isusa naš divni voditelju, obdaren nadčovječanskom snagom i savršenošću, udostoj se, nas sve, koji se pouzdano k tebi utječemo, od svakoga zla izbaviti i isprosi nam svojim moćnim zagovorom milost da vjerno služeći svome Bogu sve više duhom rastemo. Amen.

Sv. Mihaele arkanđele, moli za nas Isusa Krista, Gospodina našega!
Da budemo dostojni Njegovih obećanja!

Pomolimo se!

Svemogući vječni Bože, koji si u svojoj divnoj dobroti i milosrđu za spas ljudi izabrao slavnog i svetog arkanđela Mihaela za kneza svoje Crkve, udijeli nam, da nas on svojim moćnim zagovorom oslobodi od svih naših duhovnih neprijatelja, da se nijedan od njih ne usudi uznemirivati nas u času smrti nego da nas on sam uvede u Tvoju uzvišenu Božansku prisutnost po zaslugama Isusa Krista, Gospodina našega.
Amen.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er