MOLITVE

OKUPITE OBITELJ NA MOLITVU Treća adventska svijeća – molitva u obitelji

Dolaskom 3. adventske nedjelje, dolazi na red i treća adventska svijeća. Kako bi obitelj bila u obiteljskom ozračju i dostojno se pripremili za dolazak Spasitelja, donosimo vam u nastavku molitvu u obitelji za ovu nedjelju.

MOLITVA – treća adventska svijeća

Kod paljenja svijeće na adventskom vijencu uoči Treće nedjelje došašća
Na početku molitve u obitelji otac ili majka kaže:

»Radujte se u Gospodinu uvijek! Ponavljam: Radujte se! Gospodin je blizu!« To su riječi svetoga apostola Pavla, upućene zajednici kršćana u Filipima. Njegova je briga da kršćani ne izgube radost zaboravljajući na blizinu Kristova dolaska. Radost može nestati i iz straha pred blizinom Kristova dolaska. Gdje je Krist, tu je radost, jer on je u svome rođenju pokazao veličinu Božjega čovjekoljublja.

To je apostol izrekao divnim hvalospjevom u kojemu kliče: »On, Krist, trajni lik Božji, nije se kao plijena držao svoje jednakosti s Bogom, nego sam sebe ‘oplijeni’ uzevši lik sluge, po stavši ljudima sličan; obličjem čovjeku nalik, ponizi sam sebe, poslušan do smrti, smrti na križu« (Fil 2, 6-8). Čudesnost Božje dobrote očitovana je već u nastupu Božjega Kraljevstva.

Otac ili majka nastavlja…

Isusov silazak na zemlju u ljudskim je očima bio sasvim običan, nezamjetan, gotovo neugledan. Ni njegovo djelovanje među ljudima nije očitovalo željenu moć i silu Božjega izabranika, pa se Ivan Krstitelj, koji je naviještao njegov dolazak, pita: »Jesi li ti onaj koji ima doći ili drugoga da čekamo?«. Umjesto očekivanoga pokazivanja sile i moći Isus se predstavlja u služenju. Oko sebe okuplja odbačene, bolesne, grješne, najmanje. Vrata Božjega kraljevstva Isus otvara svima.

Molimo u tišini mudrost Duha Svetoga da umijemo uvijek čuti Božji glas, pa i onda kada progovara u pustinji našega života, i da ga možemo prepoznati u malim djelima ljubavi kojom pohađa naše živote. Katkada je potrebno samo malo ljubavi da bismo mogli zamijetiti dobro koje je u nama i među nama. Katkada je potreban samo mali plamen Božjega svjetla da bismo ogrijali hladnoću naših odnosa i mlakost vjere, te između nedaća života i zala koja susrećemo mogli vidjeli put spasenja. Otvorimo se Božjemu svjetlu koje grije srce i rasvjetljuje pogled vjere.

Tada se upali treća svijeća na adventskom vijencu, a otac ili majka izmole sljedeće molitvu:

Bože, tvoja je riječ svjetlo našim koracima, radost i mir našim srcima.
Daj nam, molimo te, da rasvijetljeni mudrošću tvoga Duha,
radosna srca prihvatimo utjelovljenu Riječ spasenja – tvoga ljubljenoga sina
Isusa Krista, koji se zbog naše malenosti htio roditi kao dijete
i zbog naše slabosti došao k odbačenima, grješnima i prezrenima.

Ne dopusti da nas uplaši tvoja uzvišenost i veličina tvoje dobrote,
jer ti se nisi plašio naše grješnosti i naše nedostojnosti.
Nastani se u našim mislima i bdij nad našim djelima da sav naš život bude blistav znak tvoje blizine za naše bližnje i za ljude koje susrećemo.
Gospodine, budi nam svjetlo na putu života. Amen.

Oče naš. Zdravo Marijo. Slava Ocu.

I neka nas blagoslovi svemogući Bog, Otac i Sin i Duh Sveti. Amen.

molitva u obitelji

Neka Božji blagoslov siđe na sve obitelji!

www.medjugorje-news.com

Izvor
frendica online
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er