CRKVAVJERA I DUHOVNOST

ODRICANJE U KORIZMI! Gospa je preko svetice poslala poruku čega bi se svi u korizmi trebali odreći

ODRICANJE U KORIZMI! Da je upravo dolazak televizora uzrokovao velike raspade obitelji, molitve, zajedništva, rastresenosti, depresije upozoravaju mnogi sveci. Obitelji bi napokon trebale obratiti pažnju na zlo koje je može uzrokovati televizor, ali i svi drugi ekrani koji su potpuno neprimjetno postali oltari naših domova, iz kojih svakodnevno puštamo duhove nasilja, bluda, laži i nemira, jer ako su sveci naše svijetlo koje slijedimo, onda bi trebali slijediti i njihove riječi.

Sveta Elizabeta Seton proglašena je svetica Katoličke Crkve, čije ime danas nose deseci i deseci crkava i drugih ustanova. Ova je svetica imala viđenje koje nije mogla razumjeti s obzirom da je viđenje nastalo prije televizije, a koje glasi:

‘Svaki će Amerikanac imati u kući crnu kutiju kroz koju će ulaziti đavao’.

Svetog oca Pia jednog od najpoznatijih svetaca današnjice, televizija je uznemirivala i izazivala je kod njega zgražanje. Uviđao je da će ona uništiti obiteljski život i svima je govorio da je ne kupuju! A što se tiče odlaska u kino uvijek je davao isti odgovor: “U njemu je đavao!

ODRICANJE U KORIZMI

Papa Ivan Pavao II. dobio je visoki publicitet kad je tijekom korizme 1996. godine sa svog balkona pozvao sve ljude da isključe televizore tijekom korizme. Skoro nitko nije slušao jer svijet, i oni koji su od svijeta, više vole laž od istine.

Papa Pio XII. daje proročansku i duboku izjavu o televiziji i o domu koja potkrepljuje proročanstvo sv. Elizabete Seton. Papa Pio XII. kaže: ”Svi dobro znaju da vrlo često djeca mogu izbjeći napad neke prijelazne bolesti izvan njihove kuće, ali joj ne mogu pobjeći kad ona vreba u samoj kući. Pogrešno je uvoditi rizik u bilo kojem obliku u svetost kućnog okruženja.”

Otac Frank Poncelet, svećenik, u svojoj je knjizi ‘Radio valovi iz pakla’ izjavio:
”Nažalost, toliki su mnogi podlegli mentalitetu ‘pa svi to čine’ da ih je sada teško uvjeriti da napasti svake vrste bombardiraju naša čula kroz ovaj medij – najpopularniji, prevladavajućiji i lako dostupan oblik ozbiljno grešne zabave. Držati televiziju iz tobože dobrih razloga, a znati da je to loš medij, znači izvrgavati duhovnoj opasnosti i nesreći sebe i svoju djecu”, izjavio je ovaj svećenik.

Na tvrdnju da je televizija nužno sredstvo informiranja odgovara: ”To je iskrivljena, manipulirana istina, i to nije način na koji se trebate informirati.”

“Slijedite me na putu koji sam vam pokazala, sinovi moji koje toliko ljubim, branim i štitim, započela je Gospa svoju poruku na Čistu srijedu i Pepelnicu svećeniku don Stefanu Gobiju, začetniku Svećeničkog Marijanskog pokreta,i također pozvala svoju djecu da tijekom korizme prestanu gledati televiziju, kako bi mogli u svoj život pustiti svijetlo.

ODRICANJE U KORIZMI

S obzirom na nikad glasniju ekransku buku svijeta, primite i vi ovu poruku Djevice Marije za početak korizme:

“Obraćenje koje od vas tražim je ono isto koje Isus traži u svom Evandelju. Udaljite se s lošeg puta zla, oholosti, egoizma i grijeha.

U svijetu u kojem živite, gdje se pobuna protiv Boga i njegova Zakona ljubavi prihvaća, propagira, uzvisuje i uzdiže na novi tip života, koliko je moje siromašne djece koja svaki dan postaju žrtve grijeha i mržnje, nasilja i izopačenosti, egoizma i nečistoće.

Teški vas grijeh udaljuje od Boga, oduzima iz vaših duša dragocjeni dar njegovog života i milosti, čini vas robovima strasti i poroka, slabi vaš otpor kušnjama, otvara velike prostore Sotoninom djelovanju, koji sve više ovladava vašom egzistencijom i čini ju instrumentom za širenje bezglavog egoizma i oholosti, mržnje i podjele, bluda i izopačenosti.

Vi vršite u sebi obavezu obraćenja ako se hrabro i snažno suprotstavljate svijetu u kojem živite, kako biste hodali putem dobra i božanske milosti, ljubavi i svetosti. Treba da se danas svi moji sinovi obrate i ponovno vjeruju u Evanđelje, žive po Evanđelju i puste da ih vodi samo mudrost Evanđelja.

Ovo su pogodni dani za vaše obraćenje. To su dani milosti i milosrđa, nade i iščekivanja. Ovo su dani pripreme za ono što vas čeka, za velike događaje koji su vam predskazani.

ODRICANJE U KORIZMI

Tražim opet od vas svakodnevna djela mrtvljenja i pokore.

Pokoru prinosite mom Bezgrješnom Srcu na tri različita načina.

Prije svega mi dajte unutarnju pokoru, koju morate vršiti da biste ovladali sami sobom i svojim strastima kako biste uistinu postali poslušni, ponizni, maleni, na raspolaganju mom planu.

Ponekad se moje Srce ražalosti gledajući kako se opirete mojim majčinskim pozivima i kako ne uspijevate postići onaj stupanj poslušnosti, poniznosti i stvarnog svladavanja vas samih, koje Ja od vas tražim jer mi je ono neophodno da bih vas upotrijebila u ostvarenju mojega plana spasenja i milosrđa.

Zatim mi prinesite tihu i svakodnevnu pokoru, koja se sastoji od vršenja dobrih djela u svakoj prilici vašeg života, vršenja same Gospodinove volje, s poniznim, vjernim i savršenim ispunjavanjem svih vaših obaveza. Ako tako činite, kolike dragocjene prilike patnje i davanja vam se ukazuju u toku samo jednog cijelog dana!

Vaš smijeh, vedrina, tišina, strpljivost, prihvaćanje, davanje, prave su, tihe pokore, koje daju više vrijednosti i svjetla u svakoj situaciji vaše egzistencije.

Tražim od vas i vanjsku pokoru, koja se sastoji u ovladavanju strasti, mrtvljenju osjetila, pogotovo očiju, jezika, sluha i grla.

Ne gledajte veliko zlo koje vas okružuje i toliku nečistoću koja okružuje vaše puteve.

Odrecite se gledanja televizije, da biste u duši sačuvali svjetlo i da biste u svom životu dali više mjesta sabranosti, meditaciji i molitvi. Znajte svladavati jezik i biti tihi unutar i izvan sebe, kako biste mogli govoriti samo u ime širenja dobra, u duhu ljubavi i ponizne službe za sve.

Bježite od kritika i gunđanja; klevete i pakosti. Ne popustite lakoj kušnji suda i osude.

Zatvorite uši i pamet na buku glasova, koja danas postaje sve zaglušnija i čini da živite u buci, zbrci i suhoći.

ODRICANJE U KORIZMI

Trapite grlo uzdržavajući se od onog što najviše potiče vaše zadovoljstvo, te vršeći i tjelesni post, koji Isus zahtijeva u svom Evanđelju a kojeg i Ja danas tražim.

Ako hodite ovim putem, koji vam Ja pokazujem, onda će dani vašeg života biti blagoslovljeni od Gospodina i odvesti vas k miru srca i čistoći duše.

Vi ćete sami postati moja živa riječ i posvuda ćete raznositi svjetlo moje nazočnosti u velikoj tami što se zgusnula nad svijetorn.

Na ovom svijetlom putu pokore i obraćenja Ja vas uvijek vodim, pogotovo u ovim danima pripreme za veliko čudo božanskog milosrđa, koje će se uskoro ispuniti.”

www.medjugorje-news.com/dnevno.hr

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er