FILM/TVOSTALOVIJESTI

Odlazak jedne od najomiljenijih hrvatskih glumica! U Zagrebu preminula Vera Zima

Mnogi su je zavoljeli zbog njenog vedrog osmijeha i pogleda, a posebice kroz seriju “Odmori se, zaslužio si” u kojoj je igrala Ružu Kosmički.

Kazališna, filmska i TV glumica Vera Zima umrla je jučer u Zagrebu u 68. godini javlja HRT. Uz brojne nagrade, dobitnica je nagrade Vladimir Nazor za životno djelo na području filma, Fabijan Šovagović za posebni glumački doprinos hrvatskoj kinematografiji, prenosi Večernji.

Mnogi su je zavoljeli zbog njenog vedrog osmijeha i pogleda, a posebice kroz seriju “Odmori se, zaslužio si” u kojoj je igrala  Ružu Kosmički za koju je nagrađena 2006. godine Hrvatskog društva dramskih umjetnika. Uloge je ostvarila i u TV serijama ‘Stipe u gostima’, ‘Luda kuća’, ‘Cimmer fraj’…

Zima je rođena u Metkoviću, a do 18. godine živjela je u Pločama. Otac joj je bio Slovak, a majka Hrvatica. Kako ne bi bila na teret roditeljima od šesnaeste godine je samu sebe uzdržavala radeći kao kontrolorka u autobusu na liniji Zaostrog – Ploče. Do 18. godine je živjela u Pločama, a nakon toga se preselila u Zagreb gdje je upisala Akademiju dramskih umetnosti. Od 140 kandidata, samo njih četvero je primljeno, a Vera je bila jedina žena. Diplomirala je 1976. godine i započela svoju glumačku karijeru u kazalištu, ali i na filmu i televiziji.

Od 2007. godine imala je zdravstvenih problema te se tada podvrgnula operaciji na kojoj su joj uklonili štitnjaču. Šest godina kasnije odlučila je prestati snimati serije jer se na setu nije osjećala dobro. 2015. godine je imala zahtjevnu operaciju koljena te joj je ugrađena joj je endoproteza. Nikada se nije udavala i nema djecu, a cijeli je život isticala kako se unatoč tome ne osjeća usamljeno. U mirovini je uživala u knjigama, šetnji i putovanjima koje je obožavala.

www.medjugorje-news.com/dnevnik.ba

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er