VJERA I DUHOVNOST

NEBESKI ZAGOVORNICI Odaberite sveca zagovornika u 2022. godini

Odaberite sveca odnosno dopustite da vas svetac izabere. U novoj, 2022. godini koja nam dolazi, zagledajmo se u uzore svetačkog života i neka nas svetac kojeg odaberemo zagovara kod Boga da naš život bude Bogu na slavu!

Zahtjevna i izazovna kalendarska godina ide svome kraju. Nova godina je nova prilika da kao vjernici živimo sve stvarnosti ovoga života, one teške učimo prikazivati Bogu, a one radosne učimo prepoznavati, primjećivati i na njima zahvaljivati.

Neka nam u tome pomogne zagovor svetaca! I neka nas oni uče primjerom svog života moliti i za druge, truditi se da svi jednom dođemo u Nebo.

Izvlačenje imena svetaca kao posebnih naših pratitelja za svaku Novu godinu postojalo je kao tradicija u samostanu sv. Faustine Kowalske (pročitajte §360 u njezinom Dnevniku, nap.a.).

Papirići s imenima stavljani su u košaricu te bi svatko izvukao jedan. Izvučeni svetac bio je u toj godini posebni pratitelj osobe.

Vezani članci

U ovoj online verziji uz svakog sveca navedena je i njegova misao te nakana na koju možemo moliti. Dopustite svecu da vas odabere. Prije odabira bilo bi dobro pomoliti se Duhu Svetomu za dobar odabir.

Svog sveca zagovornika potražite OVDJE.

odaberite sveca zaštitnika u 2022.

www.medjugorje-news.com

Izvor
HKM

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button