HRVATSKA

Od subote stožer ukida obvezu nošenja maski u crkvama

Nacionalni stožer civilne zaštite na današnjoj je konferenciji za novinare izvijestio je da se od sutra u ponoć ukidaju gotovo sve epidemiološke mjere vezane za sprječavanje širenja koronavirusa.

“Praktički od sutra u ponoć stavljamo izvan snage gotovo sve odluke Stožera koje se tiču svih dosadašnjih ograničenja, ostaje samo obveza korištenja maske za zaposlenike i pacijente u zdravstvenom sustavu i zaposlenike ustanova socijalne skrbi koje pružaju usluge smještaja za starije osobe i osobe s invaliditetom, kao i za posjetitelje korisnicima”, rekao je voditelj Stožera Davor Božinović.

Što se tiče COVID-potvrda, Božinović je kazao da se one mogu koristiti “samo u zdravstvenom sustavu” te da će o tome odluku donijeti ministar zdravstva.

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak je dodao kako je unatoč popuštanju mjera svima preporučeno “da se na svim mjestima maska nosi i dalje”.

Iako na konferenciji za novinare nisu eksplicitno spomenute crkve ili drugi vjerski objekti, iz rečenoga proizlazi da što se tiče Nacionalnog stožera civilne zaštite, od subote maske neće biti obvezne ni u crkvama.

www.medjugorje-news.com

Izvor
bitno.net

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button