HRVATSKAVIJESTI

Od petka nova velika promjena vremena. Evo što nas očekuje

Već u petak od jutra dolazi nova velika promjena vremena,treba računati na kišu, a prema kraju dana, prodorom hladnijeg zraka, kišne kapi prelazit će u susnježicu i snijeg, prije svega u gorju, gdje će formirati snježni pokrivač.

Prodorom hladnijeg zraka, kišne kapi prelazit će u susnježicu i snijeg, prije svega u gorju, gdje će formirati snježni pokrivač.

Sunčano i uglavnom vedro. Ujutro na kopnu mraz, a ponegdje je moguća i magla, prognozira za utorak Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Vjetar u unutrašnjosti većinom slab, a na Jadranu će puhati umjerena i još ujutro ponegdje na sjevernom dijelu jaka bura koja će sredinom dana okrenuti na sjeverozapadnjak.

Najviša dnevna temperatura zraka na kopnu od 10 do 14, a na obali i otocima te u unutrašnjosti Dalmacije od 15 do 18 stupnjeva Celzijevih.

U nastavku tjedna ponovno će rasti temperature, i do 16, 17 u nizinama unutrašnjosti, u četvrtak, konkretno, na moru i više, do 20.

Promjena od petka

No, u petak slijedi promjena, približavanjem hladne fronte sa sjeverozapada Europe, koja će se jako brzo premjestiti preko naših krajeva, piše N1.

Već u petak od jutra treba računati na kišu, a prema kraju dana, prodorom hladnijeg zraka, kišne kapi prelazit će u susnježicu i snijeg, prije svega u gorju, gdje će formirati snježni pokrivač.

Ipak, susnježica i snijeg bi povremeno mogli padati i drugdje u unutrašnjosti.

Temperature će u subotu biti osjetno niže, i do desetak stupnjeva. Dojam svježine pojačavat će sjeverac i sjeveroistočnjak, na kopnu, jaka i vrlo jaka bura na moru, druga marčana će to biti.

www.medjugorje-news.com/24sata.hr

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er