SVJEDOČANSTVAVJERA I DUHOVNOST

ČUDESNO OBRAĆENJE Inženjer koji se obratio tijekom izgradnje kipa Krista Otkupitelja u Riju

OBRAĆENJE Glavni graditelj kipa nije bio katolik, ali se cijeli njegov život promijenio nakon incidenta tijekom izgradnje. Levy je bio Židov, ali je nakon nesreće prešao na katoličanstvo. Čak je napisao imena članova svoje obitelji na svitku i držao ga unutar unutarnjeg dijela srca kipa Krista Otkupitelja, koje se nalazi na visini osmog pristajanja.

Glavni graditelj kipa nije bio katolik, ali se cijeli njegov život promijenio nakon incidenta tijekom izgradnje, piše Aleteia. Inauguracija kipa Krista Otkupitelja u Rio de Janeiru održana je 12. listopada 1931. Spomenik – jedna od najpoznatijih brazilskih znamenitosti – treći je najveći kip Krista na svijetu. Visok je 30 metara i težak nešto više od 1100 tona.

Kip je proglašen jednim od novih sedam svjetskih čuda i za njegovu izradu bilo je potrebno pet godina. Projekt je izradio poljsko-francuski kipar Paul Landowski, a izgradio brazilski inženjer Heitor da Silva Costa, u suradnji s francuskim inženjerom Albertom Caquotom.

Glavni graditelj i nadzornik arhitektonskog projekta bio je Heitor Levy. Živio je na vrhu Corcovada (vrh na kojem se nalazi skulptura) tijekom godina izgradnje kako bi pomno pratio radove na izgradnji spomenika.

Vezani članci

Gotovo fatalna nesreća

Svi su govorili da je rad na Kristu Otkupitelju dobio mnogo blagoslova, jer na gradilištu nisu zabilježene ozbiljne nesreće.

Međutim, sam glavni graditelj, Heitor Levy, zamalo je izgubio život na gradilištu.

Levy se poskliznuo na skeli i zamalo pao u ponor. Internetska stranica Nadbiskupije Rio de Janeira izvijestila je: „Projekt nije imao čvrstu podlogu za podupiranje skele, budući da je baza vrha promjera samo 15 metara, što je manje od polovice potrebnog za pokrivanje prostora između vrhova prstiju spomenika “, a s tri je strane okružena liticama visokim stotinama metara.

Inženjer se spotaknuo o skelu i radnici su ga spasili. Podijelio je svoja sjećanja na ono što se dogodilo:

“Posvuda oko nas, pod našim nogama, provalija. Kod najmanje nepažnje, kod najmanjeg kvara materijala, jedan pogrešan korak vodio je u sigurnu smrt padom s litice. Mogao sam predvidjeti katastrofalan pad, koji se nije dogodiojedino voljom Svevišnjega. Ali sve je to prošlost, sjećanja na rad. Pred sobom imamo sliku Krista, s njegovim rukama raširenim da dočeka naše patnje i naše molitve.”

Njegovo obraćenje

Levy je bio Židov, ali je nakon nesreće prešao na katoličanstvo, čak je napisao imena članova svoje obitelji na svitku i držao ga unutar unutarnjeg dijela srca kipa Krista Otkupitelja, koje se nalazi na visini osmog pristajanja.

Spomenik je, inače, slika Presvetog Srca Isusova. Upravo s vrha brda Corcovado, gdje se nalazi spomenik, inauguracijom kipa učinjena je posveta Brazila Presvetom Srcu Isusovu, 12. listopada 1931.

Ukratko, obraćenje inženjera doslovan je primjer jednog od obećanja Presvetog Srca, koje kaže: “Ljudi koji šire ovu pobožnost imat će svoje ime zauvijek upisano u Mojem srcu.”

obraćenje graditelja kipa

www.medjugorje-news.com

Izvor
hkm.hr
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er