VIJESTIVJERA I DUHOVNOST

Nova knjiga fra Gorana Azinovića – “Svoju lađu sada ostavljam žalu”

Iz tiskare Grafotisak Grude ovih je dana izašla nova knjiga fra Gorana Azinovića, slikovitog naziva Svoju lađu sada ostavljam žalu.

Nakladnik dvadesete fra Goranove knjige je Vedran Vidović, a ista je je izašla u nakladi Informativnog centra Mir Međugorje. Knjigu je grafički oblikovao Danijel Leko. U 345 kratkih, ali poučnih priča mladi franjevac izražajno progovara o brojnim temama, pa tako, između ostalog, govori o strpljivom Jobu, molitvi, svetom Bavi, Grasseu – francuskom gradu parfema i jerihonskoj ruži. Ističući da je svetost najvažniji istinski poziv za svakog čovjeka, autor uzima primjer svetog Dominika Savija, a čitatelji će u knjizi pronaći brojne manje poznate informacije o Zürichu i Švicarskoj, gdje franjevac trenutno živi i djeluje.

Lektorica Ana Zubac u predgovoru je napisala: „Pored brojnih zanimljivosti, ova fra Goranova pisana ‘lađa’ ostat će trajni svjedok na žalu jednog vremena i podsjetnik da talente koje ti je Bog dao trebaš njegovati i živjeti. Da je fra Goran slučajno zanemario ovaj Božji dar – pisanje, brojne priče ostale bi nenapisane, a ti bi, dragi čitatelju, ostao siromašan za tolike kvalitetne i poučne informacije.“

Pišući recenziju, Antonija Šimović je naglasila: „Pisac izražava svoja duboka promišljanja o tome kako dokučiti čovjeka, kako proniknuti u dubine njegova bića i potaknuti ga na dobro, da nošen dahom života od Boga čini i provodi dobra djela. Čitajući ove priče, kao vjernica proširila sam nova saznanja o životu, o Bogu, o samoj sebi. Ova poučna knjiga pred nas stavlja pitanja: kakvi smo mi ljudi, u kojem smjeru idemo?
Na više mjesta pisac postavlja pitanje čitatelju: ‘Tko si ti? Jesi li uistinu onakav kakvim se predstavljaš?’, potičući ga na preispitivanje duše i srca, na preispitivanje života.“

Ljubitelji čitanja Svoju lađu sada ostavljam žalu mogu pronaći u Župnom uredu Krista Kralja u Čitluku, u Župnom uredu u Međugorju te u udruzi Susret.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er