MAGAZINVJERA I DUHOVNOST

Nevjerojatni napadi na Nicka Vujčića nakon što je otvoreno progovorio protiv pobačaja

Napadi na Nicka Vujčića Nick Vujičić rođen je 1982. godine u Melbournu u Australiji s poremećajem poznatim kao sindrom tetra-amelia. Nakon borbe sa samim sobom i pokušaja samoubojstva odlučio je boriti se s Bogom. Postao je jedan od najpoznatiji kršćanskih motivacijskih govornika u svijetu. Nick je obiteljski čovjek i otac četvero djece. Na njegova predavanja dolaze milijuni ljudi diljem svijeta.

On je inspiracija svima kojima je potrebna pomoć pri izgradnji samopouzdanja i prepoznavanja sebe u najbitnijoj ulozi života, kćeri ili sina Boga Živoga. Kad se otvorio Bogu i spoznao vrijednost svog života Bog mu je doista otvorio nevjerojatne putove do mnogih srca, ali napadi su počeli nedavno kad je progovorio protiv zla pobačaja.

Vujičić je rođen bez ruku i nogu. Morao je prevladati mnoge prepreke prije nego što je 2005. uspio osnovati svoju organizaciju “Život bez udova”. Uz njihovu podršku, Vujičić objavljuje Božju riječ u cijelom svijetu. Protiv pobačaja javno se oglašava od ožujka 2019. Jedna od posljedica progovaranja o pobačaju bila je ta što mu je banka zatvorila račun, što je također blokiralo njegovu kreditnu karticu. Banka mu je u pismu rekla da više ne želi imati nikakve veze s njim, rekao je Vujičić u intervjuu za The Epoch Times .

Pro Life banka

Za to je vrijeme njegova partnerica Betsy Gray koja vodi kliniku za pomoć onima koji su se susreli s neočekivanom trudnoćom, otkrila je i da njezina banka daje financijsku potporu organizacijama koje zagovaraju legalni pobačaj. Zaposlenik njihove organizacije tada je počeo tražiti banku koja ne bi sponzorirala organizaciju za pobačaj.

Nakon tri tjedna otkrio je da u gradu nema banke koja ispunjava taj kriterij. Tako se rodila ideja da Nick osnuje vlastitu ProLife banku koja ne samo da podržava život nerođene djece, već se temelji na Božjim zapovijedima, što će pokušati učiniti, a što je potez koji je ponovno oduševio svijet.

“Nezamisliva količina Božjeg novca odlazi na ubijanje prije rođene djece”, upozorio je Vujčić u intervjuu dodajući da ga je upravo ta šokantna činjenica nagnala da otvori Pro Life banku. “To neće biti profitabilna banka, nego banka koja daje darove. 50 posto neto dobiti, dat će organizacijama usklađenim s judeokršćanstvom zbog unapređenja Kraljevstva Božjeg.

“Baš kao što je spasio Nou, tako ćemo i mi spasiti život s ProLife bankom”, rekao je. “Temelji se na razumijevanju da Bog želi vratiti svoju ulogu i preraspodijeliti je kroz svoje vjerne učenike.”

Nezamislivi napadi

Nick dalje svjedoči, da kad mu je ideja o osnivanju ProLife banke ponuđena da se povukao moliti tri mjeseca za vrijeme kojih je kako svjedoči doživljavao duhovne napade kao nikada prije. “Moj svijet se preokrenuo”, govori. Imali smo rat u kući, u obitelji; objavljen je lažni članak u gay časopisu koji implicira da sam nekog otpustio jer je gay. Imao sam međunarodnu tužbu protiv mene.  Imao sam špijunski dron iznad kuće i izbačen sam iz banke, sve u roku od 16 tjedana nakon te molitve.

“Bilo mi je očito da je ovo pitanje blisko Gospodnjem srcu”, dodao je Vujičić. „Posljednjih 20 godina mog života dijelio sam Evanđelje Isusa Krista milijunima širom svijeta. Sljedećih 20 godina propovijedat ću gdje mogu, ali ću i donijeti promjene, opipljive. “

Zaštita svetosti života u svim fazama pitanje je koje je Vujičiću pri srcu. Australac-Amerikanac rođen je sa sindromom tetra-amelije, rijetkim poremećajem koji karakterizira odsutnost sva četiri uda. Život s invaliditetom daje mu jedinstvenu perspektivu o mnogim pitanjima, uključujući pobačaj, posvojenje i sustav udomiteljstva.

Nadalje upozorava da je Amerika suočena sa 77 milijuna pobačaja, a da je svaki treći kršćanin abortirao. Prozvao je Crkvu jer tako malo progovara o tome. Poziva kršćane da se uključe u politiku, u mjesne i školske odbore i da progovaraju o tom zlu, da vrate Bibliju među ljude i Ameriku ljudima, onima koje nisu pobili.

nicka

www.medjugorje-news.com

Izvor
vjera

Vezani članci

Back to top button