OSTALOZANIMLJIVOSTI

Nešto potresno i neobjašnjivo se dogodilo sa slikom “Isusa kako grli Vukovarski vodotoranj”!

“Nažalost, slika mi je prošle godine pukla u rukama i razbila se na pet dijelova. Ta nezgoda me naučila da sam mala i da moram biti svjesna da Bog sve čini i da Njemu sve služi…”

Mlada akademska slikarica Eva Vukina prošle godine je povodom 28. obljetnice žrtve Vukovara nacrtala sliku Isusa kako grli Vukovarski vodotoranj – simbol patnje, ali i otpora. Autorica je sada na svom Facebooku objasnila kako se s tom slikom događalo “nešto zanimljivo”. Njezin status prenosimo u cijelosti.

“[SLIKA JE DOVRŠENA]

Bože, kako je divno vidjeti da se dijele na društvenim mrežama slike koje sam posvetila stradalima u Vukovaru, pogotovo slika Vodotornja i Golgote.Ima nešto zanimljivo vezano za tu sliku. Nažalost, slika mi je prošle godine pukla u rukama i razbila se na pet dijelova. Ta nezgoda me naučila da sam mala i da moram biti svjesna da Bog sve čini i da Njemu sve služi. Htjela sam sliku koja je zapravo slikana na staklu pofotkati u rukama, no u tom trenu kad sam je podigla prema nebu, pukla je u rukama i posjekla mi palac .

Bila sam zatečena i u šoku, krenula sam tražiti dijelove stakla u travi, jedan dio nisam nikad pronašla. Raspala se na pet komada, pet Isusovih rana. Spojila sam komade i kad sam vidjela da je pukotina u obliku stilizirane golubice u letu, krenule su mi suze. Komad stakla koji nisam pronašla je glava golubice. Mi smo sad slobodna država zahvaljujući prolivenoj, nevinoj krvi Vukovara. Taj nestali komad je glava te slobodne golubice, to su naši poginuli branitelji, to je ta rupa na slici, rupa u našim srcima, srcima poginulih branitelja. Slika je dovršena.Vukovar je bio slomljen a sada je obnovljen.Hvala ti Isuse!”

www.medjugorje-news.com/

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er