VJERA I DUHOVNOST

KAMENITA VRATA: Nastavlja se molitva za prestanak epidemije i potresa

Od blagdana Svete Obitelji Isusa, Marije i Josipa, 27. prosinca 2020., svećenici zagrebačke gornjogradske župe sv. Marka svakoga su dana u 12 sati predvodili molitva pred likom Majke Božje od Kamenitih vrata kao potporu u borbi protiv koronavirusa i potresa.

Prije kraja 2021. godine, župa sv. Marka i dalje poziva sve vjernike, naročito iz Grada Zagreba, kao i sve ljude dobre volje koji ne mogu osobno sudjelovati u ovoj molitvi, da točno u podne zastanu te se molitveno i u duhu priključe molitvi na Kamenitim vratima iz svojih domova, škola, fakulteta ili radnih mjesta.

“Čudesno sačuvan u požaru (31. svibnja 1731.), lik Majke Božje od Kamenitih vrata postao je znak da u srcu grada Zagreba Majka Božja želi na osobit način biti prisutna kao zaštitnica i utočište svima koji joj povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige.

Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti molimo svakoga dana da Gospa čuva u Zagrebu i Domovini sve obitelji, svako dijete, sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe i beskućnike od pandemije COVID-a 19, da bismo se što prije oslobodili ‘okova’ ove bolesti, ali i novih potresa te drugih nevolja koje bi prijetile ljudskim životima. Ta Bogu ništa nije nemoguće’ (Lk 1, 37)”, poručuje vlč. Tomislav Hačko.

Preporučamo da se moli sljedeća molitva koju je blagopokojni kardinal Franjo Kuharić izgovorio 31. svibnja 1991., prigodom proglašenja Majke Božje od Kamenitih vrata zaštitnicom grada Zagreba:

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti Lik nije izgorio u razornom požaru Kamenitih vrata. Čudesno sačuvan, postao nam je znakom da ti u srcu Zagreba želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige.

Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike; siromahe i beskućnike našeg grada. Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinog Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene. 

Kraljice mira, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetog Trojstva, da Ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova. Amen.

Majko Božja Kamenitih vrata, zaštitnice grada Zagreba, moli za nas!

molitva Majci Božjoj od Kamenitih vrata

www.medjugorje-news.com

Izvor
hkm.hr
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er