SVIJETVIJESTI

Napad na kardinala Krajewskog u Ukrajini – Neozlijeđeni kardinal: „Isuse, uzdam se u tebe“

Dok je završavao istovar zaliha u blizini Zaporižja u Ukrajini, kardinal Krajewski se sa svojom pratnjom našao pod vatrom iz lakog oružja. Prefekt Dikasterija za službu milosrđa i pratnja izašli su neozlijeđeni i nastavili pružati pomoć.

Kardinal Konrad Krajewski trenutno je četvrti put u Ukrajini od kada je započela ruska invazija. Nalazi se u toj istočnoeuropskoj zemlji kako bi dostavio humanitarnu pomoć, krunice i duhovnu blizinu u ime pape Franje.

Kardinal poljskog podrijetla najprije je otputovao u Odesu, zatim u Zaporižju, gdje se trenutno nalazi. Njegovo bi se putovanje trebalo nastaviti u Harkivu. 

Kardinal Krajewski je u telefonskom razgovoru u subotu za Vatican News, objasnio i zašto smatra da je to dan vrijedan pažnje u njegovu životu. „Danas je poseban dan“, kazao je, „jer je prošlo devet godina otkako me Sveti Otac izabrao za papinskog milostinjara i na današnji sam dan zaređen za biskupa“. Kardinal je zaređen za biskupa 17. rujna 2013. u bazilici svetog Petra na svečanosti u nazočnosti pape Franje.

Na tu obljetnicu kardinal Krajewski našao se u blizini ukrajinskog grada Zaporižja, zajedno s katoličkim biskupom, protestantskim biskupom i ukrajinskim vojnikom. Uz njihovu pomoć, napunio je svoj kombi namirnicama i otišao do prvih crta bojišnice, područje za koje kaže da „više nitko osim vojnika ne ulazi“ zbog jake vatre. Otišao je upravo da prijateljskom rukom, namirnicama i drugim potrepštinama pomogne ljudima koji su ostali na tome području, piše Vatican News.

Dok je završavao istovar zaliha za neke lokalne ljude, kardinal Krajewski i njegova dobrotvorna pratnja našli su se pod vatrom iz lakog oružja. Kardinal je zajedno sa svojim suputnicima tražio zaklon. „Prvi put u životu,” rekao je Vatican News nakon događaja, „nisam znao kamo trčati… jer nije dovoljno trčati. Morate znati kamo ići“.

Kardinal Krajewski u Ukrajini

Kardinal Krajewski u Ukrajini

Kardinal Krajewski i oni koji su bili s njim prošli su incident neozlijeđeni i nastavili isporučivati ​​pomoć. Čak je podijelio sve krunice koje je imao, a koje je blagoslovio Papa. Oni koji su ih primali stavljali su ih oko vrata.

Subota je stoga bila posebna obljetnica njegova biskupskog ređenja, kazao je. Nakon ovog posljednjeg incidenta, kardinal Krajewski je ponovio svoje uvjerenje da „možemo samo moliti i ponavljati: ‘Isuse, uzdam se u tebe’“. 

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er