CRKVAVIJESTI

Napad na crkvu: Provalnik razbacao hostije, obezglavio kipove anđela i ukrao tabernakul iz 19. stoljeća

Novi napad na crkvu u SAD-u: Provalnik obezglavio kipove anđela, razbacao hostije i ukrao tabernakul iz 19. stoljeća

Rimokatolička biskupija Brooklyn objavila je 29. svibnja da policija New Yorka istražuje drski zločin učinjen iz nepoštovanja i mržnje kojim je oskvrnuta presveta euharistija i oltar crkve Sv. Augustina, prenosi portal Nedjelja.ba.

Provalnik je prerezao metalnu zaštitu i pobjegao s tabernakulom koji datira iz vremena kada je crkva sagrađena krajem 19. stoljeća. Ova sakramentalna posuda nezamjenjiva je zbog svoje povijesne i umjetničke vrijednosti.

Kipovi anđela koji su okruživali setohranište obezglavljeni su i uništeni, a hostije koje su se unutra nalazile razbacane su po oltaru.

“To je poražavajuće, jer je tabernakul središte naše crkve izvan bogoslužja, u kojem se drži tijelo Kristovo, euharistija, koja se predaje bolesnima i nepokretnima. Provalnik je ušao u najsvetiji prostor naše prelijepe crkve i silno se potrudio onesposobiti naš sigurnosni sustav, što je gnusan čin nepoštovanja”, rekao je župnik vlč. Frank Tumino.

Sumnja se da se provala dogodila 27. svibnja, ali ju je župnik otkrio tek sutradan, 28. svibnja.

U posljednjih nekoliko godina, a posebno od sredine 2020. godine kada su SAD zahvatili masovni prosvjedi, vandalizacija katoličkih crkava i kipova u SAD-u sve je češća.

Najnoviji val napada dogodio se nakon što je procurio interni dokument američkog Vrhovnog suda o ukidanju ustavne zaštite pobačaja na federalnoj razini, kada su mnogobrojne protukršćanske udruge pozvale na vandalizam usmjeren prema Crkvi.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er