MEĐUGORJE

Nakon godina provedenih u Jehovinim svjedocima, Gospa u Međugorju vratila nas je Kristu

Od Jehovinog svjedoka do Marijinog štovatelja: svjedočanstvo obraćenja nakon 25 godina članstva u Jehovinim svjedocima. Bilo je potrebno 25 godina da se muž i žena natjeraju da kleknu i mole se s žarkom pobožnošću pred Djevicom Marijom.

Ovo svjedočanstvo je priča o onima koji su nakon godina odlučili napustiti Jehovine svjedoke i vratiti se na Kristov put.

Obraćenje Petra i njegove žene – nikad nije kasno shvatiti grešku u svom životu.

Petar je rekao da je bilo lako, ali u isto vrijeme impresivno tražiti i pronaći, pukim slučajem, skandale i pogreške, jednu ozbiljniju od druge, koje su samo gurnule njega i njegovu ženu od Krista. “Manipulirali su Biblijom, krivotvorili su je svojim židovskim doktrinama. Još nismo mogli ostati s njima, pa smo odlučili napustiti tu sektu” – rekao je. “Pismom smo objasnili razloge naše odluke da izađemo, ali djeca nas nažalost nisu slijedila. Mozgovi su im isprani iznutra i to ih je također dovelo do uvjerenja da više ne mogu niti sjediti zajedno. Čak i danas naša djeca imaju vrlo malo kontakta s nama, a ono što me žalosti je da i naši unuci idu tim putem” – nastavio je Petar.

Petrovo svjedočanstvo uključuje i njegovu suprugu: “Rekao sam joj sve što sam otkrio o tom pokretu i čemu su nas vodili. Moja supruga se odlučila vratiti katoličanstvu, a i ja sam zbog nje odlučio poći s njom na hodočašće u Međugorje“.

Putovanje u Međugorje

“Još uvijek sam bio malo skeptičan, pokušavao sam saznati što se događa na tom mjestu ukazanja. Ali kad sam došao do podnožja kipa Uskrslog Krista i rupčićem skupio kapljice vode, svojim sam očima vidio i ponovno otkrio pravu vjeru. Od tog sam trenutka svoje srce povjerio Mariji” – zaključio je Petar.

Tko su Jehovini svjedoci?

Pitanje se, nakon čitanja svjedočanstva Petra i njegove žene, spontano nameće: a tko su Jehovini svjedoci? To je sekta, osnovana 1870. godine, a u početku je započela kao jednostavna grupa studenata Biblije. Njihova početna volja bila je obnova kršćanstva iz prvog stoljeća. Oni su stoga reinterpretirali razne odlomke iz Svetog pisma “za vlastitu upotrebu” negirajući biblijski kanon i donoseći mnoge zaključke u potpunoj suprotnosti s katoličkom vjerom. Jehovini svjedoci, na primjer, poriču Isusovo božanstvo, već samo to bi bilo dovoljno da ne vjerujemo njihovim riječima. Poricanje Kristova božanstva znači, kako oni sami tvrde, da Marija nije Majka Božja i da Trojstvo nema nikakvog značenja.

Povratak Kristu u Međugorju

Od kulta, do prave vjere u Boga po Mariji. Gospa je otvorila oči i Petru i njegovoj supruzi i omogućila im da se vrate na pravi put. Bog je otvorio svoje ruke ovoj djeci koja su zalutala, kao onaj otac koji je dočekao izgubljenog sina koji se, nakon što je protraćio ono što je imao, vratio u Očev dom. S radošću u srcu molimo i za ovu pronađenu djecu.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er